Gå til sidens hovedinnhold

300 ungdommer skal bo på Ibsenhuset i helga

Artikkelen er over 7 år gammel

SKIEN: Over 300 ungdommer har inntatt Ibsenhuset, utstyrt med pc-er, hodeputer og kontorstoler. Her skal det spilles lenge og vel i det arrangøren omtaler som Telemarks største datalan.

Team fritid i Skien kommune er vertskap for det 41 timer lange Galaxelan denne helga.

Det er første gang arrangementet går av stabelen i Ibsenhuset, og allerede i 18-tida i kveld begynte det å bli godt og varmt inne i den mørklagte Peer Gynt-salen. Mange ungdommer var ute i god tid og kom raskt i gang med å rigge og teste utstyret.

I lyset fra skjermene like bortenfor døråpningen sitter Alexander Groth (12) og Ola Jacobsen (13) fra Skien. Det er første gang gutta deltar på dataparty.

– Vi er her for å spille, sier kameratene, og det er «Counter-Strike» og «Minecraft» som er å foretrekke for de to.

– Blir det tid til søvn innimellom slagene da?

– Ja, det blir noe soving også. Jeg tipper at vi kommer til å legge oss i totida i natt, opplyser Ola.

De har tatt med seg alt utstyret selv; maskiner, kabler, til og med stolene de sitter på.

IKKE BARE «DØGNING»

Datatreffet er et rusfritt arrangement og målgruppa er unge fra cirka 13 år og oppover. De som ikke reiser hjem for å sove kan ta med sovepose og liggeunderlag og finne seg en plass på gulvet i kjelleretasjen.

Gunn Marit Hagen fra Melum og Sindre André Berglund fra Porsgrunn har vært med på datalan i Skien fritidspark før. De satser på å få seg litt søvn første dagen, og deretter blir det gaming så lenge de orker. «Warframe» er favoritten, fordi det er et fantasifullt spill, mener Sindre André.

FRISTENDE PREMIEPOTT

Det arrangeres turneringer med fire av de mest populære spillene nå; «League Of Legends», «Starcraft 2», «CS:GO» og «Hearthstone». En premiepott på 40 000 kroner skal fordeles på de forskjellige spillene.

Leder av Galaxelan, André Jensen, har likevel planer om å aktivisere ungdommene med mer enn bare dataspill.

– Vi vil prøve å legge opp til noen uteaktiviteter i parken foran huset her, og så har vi rigga til en scene for konserter. Det skjer mer her enn bare spilling, opplyser André Jensen.

Jensen har et crew på 12 personer i ryggen, samt kolleger fra Team fritid og frivillige fra Herkules IF.

– Vi har gode erfaringer med at det går rolig for seg under datalan som dette, men det er vanskelig å forutse, sier arrangøren, som satser på en helg først og fremst proppet med spill og moro.