- Det er ingen pågrepne i denne saken. Jeg kan foreløpig ikke si noe mer om hendelsesforløpet før vi er lenger ut i etterforskningen, sier jourhavende politiadvokat Anne Maria Haar til TA.no søndag kveld.

HARDT SKADET

Politiet gikk tidlig ut og fortalte at de lette etter fire gjerningsmenn etter knivdramaet som utspilte seg i en leilighet i Valborgsgate på Gimsøy sent fredag kveld.

LES OGSÅ: Alvorlig skadet etter knivstikking

Det var tre personer fra Litauen i leiligheten, to menn på 29 og 38 år, og en kvinne på 26 år. Begge de to mennene ble knivstukket. Alle tre ble fredag innlagt på Sykehuset Telemark, også kvinnen, som ikke ble fysisk skadet.

Den 29 år gamle mannen var alvorlig skadet, og lå natten over på intensivavdelingen på Sykehuset Telemark. Tilstanden skal ha vært stabil da han lørdag formiddag ble overført Ullevål sykehus.

- 29-åringen var kuttet i hodet og var i en periode livstruende skadd. Jeg har fått opplyst at han nå er utenfor livsfare, men at han må bli på sykehuset en god stund til. De to andre går det bedre med, sier Haarr til TA.no sent søndag kveld.

- Er de fortsatt innlagt på sykehuset?

- Kvinnen er ikke lenger på sykehuset. Jeg er usikker på om 38-åringen fortsatt er innlagt, sier Haarr.

Heller ikke Sykehuset Telemark hadde noen opplysninger om 38-åringen søndag kveld.

Ifølge Haarr er kvinnen kjæreste med én av de to skadde mennene, men det er usikkert om det er 29-åringen eller 38-åringen.

- Den andre mannen blant de tre skal være en kamerat, sier hun til TA.no

MANGE RESSURSER

Haarr forklarer til TA.no at etterforskningen lider under at det er et lukket miljø.

- Vi har jo ikke pågrepet noen, det er ikke et veldig åpent miljø vi driver etterforskningen i forklarer hun, og legger til:

- Vi har derfor valgt å etterforske veldig bredt for å få opplysninger.

De fire gjerningsmennene skal muligens være litauiske, og være i alderen 25 år. Klokka var 23.34 fredag kveld da politiet rykket ut til leiligheten på Gimsøy.

- Vi fikk melding fra en adresse om at noen hadde blitt knivstukket og var tilsynelatende alvorlig skada. Politiet og ambulanse rykka ut til stedet. Det viste seg at det var to menn som var skadet og en kvinne som var fysisk uskadd på adressa, sier operasjonsleder Arne Gunnar Tollehaugen i Telemark politidistrikt.

BER OM TIPS

Politiet jobbet med saken gjennom hele natt til lørdag, og satte inn store ressurser på etterforskningen.

- Vi har startet med taktiske avhør av fornærmede og vitner, samt tekniske undersøkelser på åstedet, sa operasjonsleder Jan Olaf Jansen ved Telemark politidistrikt til TA lørdag morgen.

Huset der knivstikkingen fant sted, rommer flere leiligheter. Da TA var på åstedet lørdag formiddag, var det to personbiler parkert på gårdsplassen. I tillegg var det en del uteleker for barn i hagen. Men operasjonsleder Jansen forteller at det ikke var barn i leiligheten der dette skjedde.

- Det var kun de tre ofrene, og de fire gjerningsmennene. Minst to av ofrene bodde i huset, sier Jansen til TA.

- Dersom noen har opplysninger om hendelsen, bes de ta kontakt med politiet, sier Jan Olaf Jansen.