Denne har kostet Petter Stordalen en halv million

Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

TINN: En gravemaskin ble beltet inn til Stordalens hytte etter brannen i september 2012. Siden har den stått stille. Bare maskinleie kan ha kostet hotellkongen nærmere en halv million kroner.

DEL

Skiløpere, som går forbi den gamle sabotørhytta ved Sandvatn, kan se en stor oransje gravemaskin på hyttetunet. Det er hotellkongen Petter Stordalen som eier  hyttene og jaktterrenget rundt. Selve tunet ligger 5,5 kilometer fra vei. Gravemaskinen, som eies av en lokale entreprenør, har stått parkert her inne i fjellheimen siden vinteren 2013.   Petter Stordalens advokat, Henrik A. Christensen, medgir at det har tatt tid.

– Fordyrende

– Denne gravemaskinen ble beltet inn vinteren 2013. Meningen var at denne skulle rydde branntomta etter brannen på jakthytta i september 2012, men så ble det diverse forsinkelser og en prosess med byggesøknad også videre. Det har vært fordyrende å ha en slik maskin stående, men det er krevende å ta den ut for deretter å kjøre den tilbake igjen. Den gode nyheten er jo at nå ser det ut til at vi kan gå i gang med gravearbeidet om noen måneder, sier Christensen.

– Hvor mye har det kostet å ha en slik maskin stående her?

– Det har jeg ikke helt oversikten over, men hadde jeg visst det så er det ikke sikkert jeg ville sagt det til pressen, sier Christensen.

Gravemaskinen eies av entreprenør Tor Erik Hole i Atrå. Han vil heller ikke si hvor mye det koster å ha en Hitachi EX 60 gravemaskin uvirksom i to og et halvt år.

– Det er en sak mellom meg og oppdragsgiver, sier entreprenøren.

En halv million

Maskinentreprenører Rjukan Arbeiderblad har vært i kontakt med mener leiesummen for en slik  gravemaskin, som står uvirksom i værhardt område, ligger på mellom 15 og 25 000 kroner i måneden. Dette for å ta hensyn til verdifall og andre omkostninger.  Med en leiepris på 20 000 kroner i måneden, kan gravemaskinen  ha kostet Stordalen en halv million kroner før den har tatt sitt første gravetak.

Til sommeren kan det bli bruk for  gravemaskinen igjen. Tinn kommune har godkjent planene for nybygg der inne, blant annet en ny formidlingshytte.

– Når det gjelder bygging så  kan jeg bekrefte at vi er i dialog med lokale entreprenører, sier advokat Christensen.

Artikkeltags