Gå til sidens hovedinnhold

Gratis transport til og fra vaksinering: - Det skal ikke stå på økonomi at noen velger bort vaksine

SKIEN: Smittesituasjonen i Skien har endret seg vesentlig den siste tiden. Nå er smittenivået i Skien lavere enn landsgjennomsnittet. Kommunen stiller med gratis taxi til de som har behov for transport til vaksinasjon.

Det opplyser kommunedirektør Karin Finnerud i formannskapsmøtet i Skien tirsdag ettermiddag.

– Det fallende smittetrykket vi har hatt siste tiden viser at vi nå er på smittenivå to. I forrige uke var vi litt usikre men konkluderte med at vi var på nivå tre, sier Finnerud.

– Nå har vi ingen som er smittet i barnehagene eller i skolene. I helsesektoren er det tre mottakere av tjenester som er smittet, men ingen ansatte. Så nå er situasjonen mye mer positiv.

Endrer ikke på reglene

Men kommunedirektøren ønsker ikke å endre på de smittereglene som kommunen har per dags dato.

– Nå som smittesituasjonen i Skien har bedret seg så hadde vi vel håpet at vi skulle kunne lette litt på situasjonen og reglene. Men som følge av det som skjer nasjonalt og ikke minst i Oslo-regionen, så velger vi å beholde de reglene og den forskriften vi nå har, sier Finnerud.

Den forskriften som Skien kommune vedtok i forrige uke gjelder fram til 3. februar.

I formannskapets møte fikk ordfører Hedda Foss Five fullmakt til å kunne forlenge denne hvis det skulle være nødvendig, fram til formannskapet skal møtes 16. februar.

– Men skulle det være behov for å stramme inn, så vil formannskapet bli kalt inn, sier Hedda Foss Five.

Vil bli kontaktet

I formannskapets møte ble det også sagt klart og tydelig at personer med underliggende sykdommer vil bli kontaktet av enten kommunen eller fastlege i forhold til vaksinasjon.

Men kommunen kommer ikke til å bruke fastleger og legekontor til vaksinasjon nå i første omgang.

– Dette er rett og slett fordi vaksinen som vi bruker ikke egner seg for å bli transportert veldig mye rundt, sier assisterende kommunedirektør Jan Petter Johansen.

Gratis transport

Kommunen har også vært i dialog med Skien taxi og har kommet fram til en avtale. Dette gjør at de som trenger transport til Stevneplassen i forbindelse med vaksinasjon kan ringe Skien taxi og få gratis transport fram og tilbake.

- Tilbudet gjelder for personer som ikke har noen annen mulighet for å komme seg til Stevneplassen og hjem igjen. Det er viktig for at vi skal kunne ta samfunnet tilbake at flest mulig vaksinerer seg, og det skal ikke stå på økonomi at noen velger bort vaksine, sier ordfører Hedda Foss Five.

Avtalen mellom kommunen og Skien taxi skal gjelde for fire uker av gangen.