Den nabovennlige «Partyfikser»

PARTYFIKSER: Henrik Kleppe (20) drømmer om bruke opptjente midler på en festival større en Slottsfjellfestivalen. foto: ørjan Madsen

PARTYFIKSER: Henrik Kleppe (20) drømmer om bruke opptjente midler på en festival større en Slottsfjellfestivalen. foto: ørjan Madsen

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Henrik Kleppe (20) er ung og ambisiøs og drømmen er en festival som blir større enn Slottsfjellfestivalen i Tønsberg.

DEL
Sammen med en jevnaldrende kompis har Kleppe stiftet selskapet «Royal Entertainment DA». Formålet er blant annet å legge til rette for andre som ønsker å arrangere en form for tilstelning. Målsetningen til selskapet er selv å kunne arrangere en større konsert, eller aller helst en festival som skal bli størst i landet. Men til det trenger de kapital, mye kapital. Men Kleppe har i samråd med forretningspartneren Herman Skaug (19) utarbeidet en plan.

Bløte for naboer

– Vi starter først med å arrangere en rekke mindre tilstelninger for å opparbeide oss den nødvendige kapitalen, sier Kleppe som i år har en målsetning på cirka 500 000 kroner i inntekter.

– I sommer tar vi sikte på arrangere en sommerfest her i Porsgrunn. Der er omtrent alt klappet og klart og vi venter bare på grønt lys i forbindelse med lokaler, så setter vi i gang med en omfattende markedsføring, forteller Kleppe og påpeker at de kommer til å «pleie» naboer mer enn det som er normalt når konserter og lignende arrangeres.

– Fornøyde naboer er viktig for oss, så vi kommer til å være bløte for innspill fra dem.

Ambisiøse

Kleppe påpeker at forretningsideen ikke er tatt ut av løse lufta.

– Vi var en kompisgjeng med bakgrunn i å ha jobbet ved en rekke arrangment som mente det ville være en god idé å stifte et selskap, forteller Kleppe som sammen med Skaug stiller opp på en rekke arrangement for å trekke lærdom.

– Etter hver arrangement setter vi oss ned og drøfter hva som var bra og ser på det som var dårlig. Dette lærer vi mye av, mener Kleppe som regner med å investere 10 000 kroner på sommerfesten de regner med å få på plasss i juni.

– Det er ambisiøse planer, ser den. Men det er viktig med ambisjoner, mener Kleppe som jobber som IT-lærling ved HiT i Porsgrunn.

- Mye penger

6. juni er datoen Kleppe ønsker å arrangere sommerfesten i Porsgrunn, i nærmere bestemt Studenthuset Elverhøy på Kjølnes. Og han regner altså med å få grønt lys til å bruke lokalene til dette formålet allerede neste uke.

– Det blir en fest for dem over 18 år og målgruppen er alle ungdommer her i distriktet. Vi tar høyde for å ha volleyballturnering, grilling samt servering under den festen, understreker Kleppe.

– Men er det noe penger i dette?

– Det ligger mye penger i dette hvis man er flinke nok til å stå på, mener Kleppe som sammen med kompisen Skaug står bak selskapet med det prangende navnet «Royal Entertainment DA»

Fancy navn

– Hvor fikk dere navnet fra?

– Vi ville ha et fancy navn, dermed ble det nettopp det, ler Kleppe som medgir at noe av lønnen som IT-lærling er investert i selskapet.

– Drømmen er å kunne ringe artister som «Martin Garrix» og «Avicii» for å få dem til et av våre arrangement. Det hadde vært ekstatisk, sier Kleppe drømmende.

På god vei

Innovasjon Norge mener Kleppe er på god vei.

Teamleder for mobilisering, Rannveig Fadum i Innovasjon Norge mener at det er viktig at man sjekker om det er et betalingsvillig marked før man starter opp egen bedrift.

– Og det ser det ut som disse ungdommene har gjort, sier Fadum og legger til at det er bra at de er to stykker som har gått sammen om å etablere selskapet.

– Det er også viktig med kapital, eller om de klarer å bygge opp en kapital underveis, understreker Fadum.

Ikke bare penger

– Hva skal til for at dere kan gå inn med støtte?

– Man må kunne dokumentere at det er noe nytt og at forretningsmodellen kan vokse med for eksempel å skape nye arbeidsplasser. Kan man det, så bør man kontakte oss, sier Fadum og legger til at Innovasjon Norge kan bidra med mer enn penger.

Gründertelefon

– Vi har også gode kompetanseprogrammer gründere kan delta på samt en gründertelefon som man kan ringe og spørre om alt mulig man lurer på, opplyser Fadum.

Artikkeltags