Han laget app for å redde ekteskapet

APPEN FOR DEN TRAVLE: André Wilberg Jacobsen og Sarah Leandrah Hovet har utviklet en app for travle familier. Her med sønnen Tinius Leander.

APPEN FOR DEN TRAVLE: André Wilberg Jacobsen og Sarah Leandrah Hovet har utviklet en app for travle familier. Her med sønnen Tinius Leander.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

André Wilberg Jacobsen og Sarah Leandrah Hovet mener appen de har utviklet kan redde ekteskap. I tillegg skal den få ungene til å gjøre husarbeid.

DEL

Et moderne par i slutten av 20-årene. En sønn på fire år. Travle jobber begge to og mange planer. Slik blir det tidsklemme av, og det ønsket André Wilberg Jacobsen fra Fyresdal men bosatt på Kjeller, og Sarah Hovet fra Oslo å gjøre noe med.

– Jeg ga André stadig beskjeder om ulike gjøremål, som bursdager og hvem som skulle hente i barnehagen, men han glemte ofte beskjedene fordi de ikke ble skrevet ned. Så da utviklet vi like godt appen vi selv hadde behov for, sier Sarah.

NESTEN 7.000 KJØP

LetsDo er en familieplanlegger hvor man kan legge inn og dele hendelser og gjøremål med barna, ektefellen, bestemor og andre familiemedlemmer.

–Vi utviklet appen opprinnelig for våre nærmeste, men nå er den kjøpt 6.900 ganger i Applestore. Det er over all forventning, innrømmer André.

– Jeg liker å ha kontroll og rutiner. Det er jeg som legger planer for hele familien. Alt ble skrevet ned i almanakken, men den hadde jo ikke André tilgang til på samme måte. Når jeg legger inn et gjøremål eller hendelse på mobilen nå, får André straks vite det, forklarer Sarah.

Også parets foreldre er med i planleggeren og får beskjeder som «ta med vinterdressen» når de skal hente i barnehagen.

– Man velger selv hvor mange som skal være med i planleggeren, sier Sarah.

André forteller at man også kan lage gjøremål for barna, som for eksempel å tømme oppvaskmaskinen.

– Og man velger om gjøremålet skal være belønnet eller ikke og hva belønningen skal være.

TRYGGHET

I appen kan man sjekke inn på en adresse slik at foreldrene for eksempel får vite om barna er kommet trygt fram til et sted.

– Hvis barnet ditt skal sykle alene til fotballtrening for første gang, for eksempel, og velger å sjekke inn når han eller hun er framme, får foreldrene beskjed om det, sier Sarah.

– Kan appen redde ekteskap?

– Du skal ikke se bort ifra det. Vi har i hvert fall fått en mye mer organisert hverdag. Og mange foreldre har klappet meg på skulderen etter å ha tatt i bruk appen, sier André som drømmer om å utvikle LetsDo også for Android og Windows.

Artikkeltags