Over en uke har gått siden Gulset legekontor brant ned. Ei jente i tenårene er siktet for grovt skadeverk etter brannen.

Det er ikke mulig å jobbe eller ta imot pasienter i bygget i Nyhusvegen, som har vært bydelens eneste legesenter i flere tiår. Alle timeavtaler for inneværende uke ble avlyst.

Legekontoret har siden forrige fredag installert seg midlertidig på kontorer hos Skien legevakt. Der har de tilbudt øyeblikkelig-hjelp, håndtert medisiner og sykemeldinger som haster.

Samtidig har fastlegene jobbet sammen med Skien kommune for å få datasystemet, med timebok og pasientjournaler, opp å gå. Dette ble berget under brannen.

Nå er det avklart at Gulset legekontor skal fortsette med midlertidig lokasjon på legevakta, fram til en mer varig løsning er på plass. Det er også bestemt hva som skjer med timeavtaler kommende uker.

– Gulset legekontor låner fire legekontor på legevakta, som dekker fire pasientlister. De får bruke rom som står ledig. Det er veldig hyggelig å ha dem her, sier Silje Victoria Solbakken, som er konstituert enhetsleder for legevakta.

(Saken fortsetter under bildet)

Viktig beskjed

Til uka er Gulset legekontor klare til å ta imot pasienter med timeavtale. Alle henvendelser må gå via deres faste telefonnummer, 35 50 55 20, eller pasientsky.

– Pasienter som har avtalt time møter på Skien legevakt. Nå er datasystemet med pasientjournaler oppe og går, sier fastlege Kristin Prestegaard fra Gulset legekontor.

Hun understreker at det fortsatt kan være redusert kapasitet, og håper på forståelse for det.

– Vi har kommet et godt stykke videre, men det er ikke det samme som da vi jobbet fra Gulset. Vi kan ta imot pasienter med timeavtale, men det blir ikke den samme tilgjengeligheten og servicen. Folk kan ikke bare møte opp her uten time.

Fastlegene fortsetter å se seg om etter mer varige lokaler.

– Det er noen alternativer, men ingenting er klart. Vi ser etter løsninger i samråd med gårdeier som vi leier av på Gulset og med Skien kommune, sier Prestegaard.

Mange reaksjoner

TA besøkte Gulset legekontor på legevakta tidligere denne uken.

– Det har vært noen veldig hektiske dager, fortalte fastlege Fredrik Wågene.

De har fått mange tilbakemeldinger fra pasienter etter brannen, som rammet legekontoret i bydelen.

– De fleste pasientene viser stor forståelse for at alt ikke er oppe og går, sier Wågene.

Sekretærene Sara Brekka og Tonje Markussen fortalte samtidig at det også er pasienter som blir fortvila og usikre av situasjonen.

– Det er veldig mange som ringer, men vi har bare en telefon og derfor blir til tider lang ventetid.

Siktet 13-åring

Politiet bekreftet onsdag at ei 13 år gammel jente er siktet for grovt skadeverk etter brannen, 17. november. Hun knyttes også til skadeverk på Gulset 19. og 20. november.

– Det er ikke grunn til å tro at disse brannene har sammenheng med øvrige branner i Skien sentrum den siste tiden, skrev politiet i pressemeldingen.

Den siktede 13- åringen blir fulgt opp av barnevernet og andre instanser.