– Herlig lesning, sier juryleder Per Qvale om biografien som Lars Vik har skrevet om sin mor, forfatteren Bjørg Vik. – Årets vinner av Riksmålsforbundets litteraturpris har skapt et rikt portrett, som med sin rause åpenhjertighet utmerker seg i biografilitteraturen, også med sin språklige rikdom, står det å lese i pressemeldingen fra Riksmålsforbundet. De kan fortelle at også kvinnen Lars Vik skriver om fikk prisen i sin tid.

– Som forfatter spilte Bjørg Vik en sentral rolle i etterkrigstidens samfunnsdebatt og ble en pioner for kvinnefrigjøringen. Hun fikk Riksmålsforbundets litteraturpris i 1972, den samme prisen som sønnen får i år. I biografien kommer man tett på privatpersonen Bjørg Vik, men den bygger også på et bredt spekter av kilder.

Et portrett med lys og skygge

Lars Vik reiser land og strand rundt og snakker om boken «Bjørg Viks vei». Porsgrunnsmannen har fått mange rosende ord for boken om moren. Avisen Dag og tid skriver: «Alt som vedkjem forfatterverksamda til Bjørg Vik, verkar troverdig og godt sett». Morgenbladet anbefaler også boken.

NRKs Martha Norheim sier: «Teksten pustar av refleksjoner og levd liv». «Et modig portrett av et ikon», skriver Turid Larsen i Dagsavisen, som mener biografien har blitt et portrett med lys og skygge. Sympatisk og sårt, kritisk og beundrende».