Gå til sidens hovedinnhold

Ny keepertrener i Gjerpen

Artikkelen er over 13 år gammel

Maria Solheim gir seg som keeper i Gjerpen. Isteden tar hun nå fått på oppgaven som keepertrener i klubben. I tillegg har Gjerpen ansatt tidligere oppmann Kenneth Bø som Videoanalytiker og Torill Finquist Berg som Team Administrator.

Solheim forteller til TA at hun gleder seg til å komme i gang med sin nye oppgave i Gjerpen. I tillegg understreker hun viktigheten av å ha en keepertrener i klubben.

FISKER POSITIV

- Det er absolutt et behov. En keeper betyr mye for et lag, men får ofte liten oppfølging. Det er alltid betryggende for keeperne å ha en person som man forholder seg ekstra til, sier Solheim.

Etter mange år som keeper mener Solheim at hun er kvalifisert til oppgaven.

- Ja, jeg føler det. Jeg har jo stått i mål noen år nå og jeg føler at jeg kan en del. I tillegg er dette en veldig allright rolle for meg. Det er alltid et savn etter gruppa når man slutter, men nå får jeg sjansen til å fortsatt være en del av laget, sier hun fornøyd.

Gjerpen-keeper Pernille Fisker er positiv til å få Solheim som trener.

- Det blir bra. Jeg kjenner henne godt og vi har også brukt hverandre tidligere. Maria er god til å gi tilbakemeldinger og det blir godt å ha en person å forholde seg til, mener Fisker, som absolutt tror på framgang for hennes egen del med Solheim som trener.

- Jeg blir helt sikkert bedre neste år, sier hun med et smil om munnen.

Også Gjerpen-trener Knut Ove Joa gleder seg over å få med Solheim videre i denne nye rollen.

- Keeperne blir ofte litt glemt, og det er svært viktig for en klubb som Gjerpen å ha en egen keepertrener. Det er fantastisk at Maria har valgt å bli med oss videre, mener han.

- SOLID TEAM

Det er etter trener Knut Ove Joas ønske at Solheim, samt Kenneth Bø og Torill Finquist Berg har fått nye roller i klubben. Joa mener bestemt at det er en nødvendighet.

- Vi begynner nå å få et solid team rundt laget. Alle tre har fått viktige oppgaver og vi begynner mer eller mindre å få på plass alle brikkene i støtteapparatet foran neste sesong, forteller Joa.

Han understreker også viktigheten av Kenneth Bø og Torill Finquist Berg. Bø skal filme det som skjer på banen til den minste detalj, mens Torill blir som en «mamma» for spillerne ifølge folk i klubben.

- Ved siden av Larvik tror jeg det kun er oss i Norge som vil analysere så godt på video fra neste sesong. Video er et fantastisk verktøy og det er mye bedre om spillerne får se hva de gjør på banen selv - istedenfor at vi trenere forteller dem det.

- Torill skal operere som en slags mamma for spillerne. De skal skjemmes bort, og en kvinne kommer på alle måter nærmere spillerne enn hva menn ville hatt sjansen til, mener Joa.

GLEDER SEG

Både Kenneth Bø og Torill Finquist Berg gleder seg til å ta fatt på sine nye roller.

- Det blir helt klart veldig spennende. Jeg hadde ansvar for video forrige sesong også, men nå skal jeg bare konsentrere meg om det. Nå kan vi gå direkte inn på hver spiller og vi vil kunne gi laget nærmere 300 registreringer i løpet av en kamp, forteller Kenneth Bø.

Finquist Berg som selv har spilt på Gjerpen i mange år, er også oppildnet av sin nye jobb.

- Jeg skal være en motivator for jentene. Det blir mye den jobben som en oppmann har, men jeg skal være rundt laget mest mulig - som en slags mamma, forteller Finquist Berg og fortsetter:

- Knut Ove Joa mente det var litt for mye gutter her, så han ville gjerne ha med en voksen dame som meg, og det ser jeg fram til, avslutter hun.