Gå til sidens hovedinnhold

Her er Gjerpens utvalgte

Artikkelen er over 13 år gammel

Lørdag er det seriestart hjemme i nye Skienshallen. Her presenterer Gjerpen-trener Knut Ove Joa samtlige spillere i A-stallen.

I tillegg kan det komme inn én spiller til før seriestarten mot Bækkelaget lørdag. Det skal være en strekspiller fra Island som Gjerpen nå jobber for å få på plass.

- Jeg er godt fornøyd med den stallen vi har, men vi savner en ekstra høyrekant og en strekspiller til for at stallen skal være komplett. Det er alltid sunt med konkurranse og dobbel dekning. På disse plassene har vi ikke det, sier Knut Ove Joa.

Han forteller videre at 13 spillere skiller seg litt ut i forhold til de øvrige.

- Det er et lite sprang ned til de neste, men flere av de unge har gode forutsetninger for å bli veldig bra, mener treneren.

Når det gjelder målsetningen for årets sesong, er Gjerpen-treneren nøktern.

- Først og fremst må vi prøve å forbedre oss både defensivt og offensivt, men det må jo også være et mål å forsvare klubbens første bronse på 12 år, sier Joa, som heller ikke denne sesongen tror Gjerpen kan gjøre noe med Byåsen og Larvik.

For TAs lesere har Gjerpen-treneren tatt på seg jobben med å presentere spillerne som utgjør årets A-stall.

12. Pernille Fisker

Født: 1982

Posisjon: Målvakt

Nasjonalitet: Danmark

Landskamper: 3

Tidligere klubber: Randers HK, Viborg, Bjerringbro.

Pernille er i gang med sin andre sesong for Gjerpen. I sin første sesong leverte hun variable prestasjoner, men var opp mot sitt beste mot Larvik i den siste kampen. Pernille spiller med en enorm utstråling, noe alle legger merke til i kamper og på trening. Hennes utstråling kan alene være med på å heve nivået i alle lagdeler, samtidig som det er veldig smittsomt. Det gjør også at Pernille alltid er fokusert og konsentrert. Hun er en målvakt med veldig stor rekkevidde og kan varte opp med dobbel- og trippelredninger som ikke er dagligdags i denne idretten. Pernille har alle forutsetninger for å bli en internasjonal målvakt og jeg er sikker på Gjerpen vil få mer glede av henne kommende sesong.

1. Marianne Bolsønes (ny fra Levanger)

Født: 1982

Posisjon: Målvakt

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: -

Tidligere klubber: Levanger, Bækkelaget, Åssiden.

Marianne Bolsønes er ny i Gjerpen. Hun kommer fra spill i Levanger hvor hun har hatt stort ansvar. Marianne er en helt annerledes målvakt enn Fisker og det blir derfor veldig spennende å se hvordan de klarer å utfylle hverandre. Dette er også en veldig ambisiøs jente som stiller høye krav til seg selv. Smilende, som så mange andre, men er veldig dyktig til å skille mellom fritid og trening. Hennes styrker er at hun er en eksplosiv målvakt som er god til å sette spillet hurtig i gang, samtidig som hun er god til å kommunisere med forsvaret. Marianne er uten tvil en forsterkning på målvaktssiden og det blir kamp om plassen i buret kommende sesong.

3. Anja Edin

Født: 1983

Posisjon: Bakspiller/kant

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: 2

Tidligere klubber: Sola, Herøya, Stridsklev.

Anja er fortsatt Anja. Hun har merkbart blitt et år eldre og vokser stadig med oppgavene hun får i løpet av sesongen. Vil hele tiden lære nye ting. En spiller som du kan gi en utfordring, og deretter være stein sikker på at den blir trent på til det fungerer. Anja kommer også i år til å være en viktig ambassadør for Gjerpen på og utenfor banen. Har fortsatt litt hastverk med å bli best i alt, men jobber hardt for å bidra med det hun er dyktig til i spillet. Anja er en spiller alle tilskuere alltid liker å se. Hun tør bryte grenser på andre måter enn jenter flest. Får hun utvikling i det kollektive spillet bør hun bli å finne i den norske landslagsdrakten i nærmeste framtid. Har et utsøkt blikk for strekspillerne, et meget godt skudd og gode finter. Fortsetter hun utviklingen vil hun få en sentral rolle i begge ender av banen. Har fått oppleve nok en bronsemedalje med Norges landslag i sandhåndball i sommer.

7. Elisabeth Haukenes (ny fra Porsgrunn)

Født: 1989

Posisjon: Bakspiller

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: 21/43 U-landskamper

Tidligere klubber: Herøya, Porsgrunn.

Her har vi fått en nok en ny tilvekst som har spennende år foran seg. Elisabeth er en «uslepen diamant» og kan i utgangspunktet bli en veldig dyktig håndballspiller på et ekstremt høyt nivå, hvis hun gjør ting riktig. Her snakker vi om det å stille krav til seg selv som ikke skal gå på bekostning av at hun har hastverk. Elisabeth er utrolig voksen for sin alder og har som regel alltid et smil på lur utenfor banen. Hun har enorm disiplin på treningene og er som sagt litt for ivrig når det handler om å bli god til alt på en gang. Elisabeth har et ekstrem hardt skudd som målvaktene stort sett får merke ved hver eneste avslutning. Talentet er stort og med riktig trening, fokus og en krystallklar individuell målsetting kan dette bli veldig bra. I Porsgrunn har de gjort en kjempejobb med Elisabeth og vi håper at hun på sikt vil utvikle seg og ta nye steg i Gjerpen.

2. Iva Zamorska

Født: 1982

Posisjon: Høyre bakspiller/kant

Nasjonalitet: Tsjekkia

Landskamper: 60

Tidligere klubber: Nordstrand, Slavia Praha, HC Zlin.

Iva, som foran denne sesongen signerte en ny treårsavtale med Gjerpen, er en av tre venstrehendte spillere vi har i årets tropp. Hun er en av få spillere i den norske eliteserien som på sitt beste er en venstrehendt skytter av internasjonal klasse. Iva er ekstremt sikker på sjumetere, og har blitt mye dyktigere i sine vurderinger fremover på banen. En spiller med periodevis bra engasjement som gjerne vil utvikle nye kompetanser i spillet. Bra i forsvar, men kan fortsatt forbedre duellspillet én mot én. Iva er en smilende jente og er dyktig til å skille mellom av og på på håndballbanen i trening og kamp. En av våre tre bakspillere som scoret over 100 mål sist sesong, 120 mål for å være nøyaktig. Får ut fra ovennevnte fakta også en sentral rolle i laget kommende sesong.

10. Raja Toumi

Født: 1978

Posisjon: Bakspiller

Nasjonalitet: Tunisia

Landskamper: 90

Tidligere klubber: Nordstrand, Tunis

Raja har ekstremt mye håndball i seg, og gjorde i sin første sesong i Gjerpen et bra inntrykk. Hun har funnet seg veldig godt til rette i troppen og har en evne til hele tiden å passe på at jentene oppfører seg eksemplarisk, da spesielt de unge. Raja har et veldig bra skudd som er hennes helt spesielle spisskompetanse. Samtidig er det ikke noen tvil om at hun er en dyktig forsvarsspiller og har generelt en meget god håndballforståelse. Kort sagt en spiller Gjerpen og publikum kommer til å få enda større glede av i årets sesong. Sammen med Elisabeth Haukenes gjør hun at vi uten tvil har to ekstremt sterke venstre bakspillere. Raja hadde veldig stort ansvar sist sesong og vil også få en sentral rolle i år. Er den andre bakspilleren som nådde over 100 mål sist sesong, 116 for å være mer konkret her også.

8. Lene Tønnesen

Født: 1977

Posisjon: Bakspiller

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: 3

Tidligere klubber: Randers HK, Bækkelaget, Horsens, Sola, Hinna, Sokndal.

Lene er den ene av to «turbobakspillere». En spiller som alltid gir 110 prosent og har på bakgrunn av blant annet dette fått ansvaret med å bære kapteinsbindet i årets sesong av trenerteamet. Hun er en jente som spiller på et veldig stort register. Er uten tvil en playmaker som er ekstremt dyktig til å styre spillet i alle faser. Har veldig god håndballforståelse og kriger i alle spillets faser. Har alltid meninger og sier garantert ifra om det meste. Lene er en av mange spillere i troppen som jobber steinhardt for å bli bedre. Er ekstremt tøff i forsvar og i satsingen én mot én i angrep. Lenes rolle på årets Gjerpen-lag blir også sentral siden hun er en av dem som alltid går helt framme i flokken - uansett motstander. Er den tredje av bakspillerne som nådde over 100 mål sist sesong, 117 mål stoppet hun på. Lene er en jente som med hennes engasjement til håndballen alltid blir en verdifull spiller og blir på bakgrunn av alt dette en publikumsyndling.

4. Renate Saastad

Født: 1987

Posisjon: Bakspiller

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: -

Tidligere klubber: Skrim.

Renate er den andre av to «turbobakspillere» vi har. En spiller som tok store skritt i sesongen som var, og vil ta nye steg hvis hun klarer å holde fokus og konsentrasjon på de arbeidsoppgavene hun får. Har et formidabelt temposkifte og en fantastisk evne til å finte ut motstanderen én mot én. Er stort sett alltid i godt humør og er blitt dyktigere til å skille mellom på og av banen. Renate vil også i årets sesong være mye på og av banen. Hun er fortsatt ung, men kan uten tvil bli en playmaker av rang hvis hun klarer å jobbe tålmodig med det hun får beskjed om. I kampene er Renate en av dem som alltid viser en ekstrem god utstråling og da til de grader når hun lykkes selv. Hun har fortsatt sin helt store spisskompetanse i finter som kan sette den beste forsvarsspiller på en heftig utfordring. Det er heller ingen hemmelighet at Renate er ekstremt hurtig i kontrafasen og er villig til å satse når hun oppdager rom i forsvaret. En ung og ambisiøs spiller som passer veldig bra inn i Gjerpens spillefilosofi og har kommet i det rette treningsmiljøet for videreutvikling.

15. Trine Bråthen

Født: 1987

Posisjon: Høyre kant/bakspiller

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: -

Tidligere klubber: Kongsvinger, Sørum/Sørumsand.

Trine er den andre av de tre venstrehendte spillerne vi har i årets Gjerpen-tropp. Som sagt tidligere er vi glad for de venstrehendte vi har i klubben, for de vokser ikke på trær. Trine gjorde i sin første sesong i eliteserien en kjempeinnsats og tok enorme steg. Hun er tydelig fokusert og konsentrert når vi trener og spiller kamp, og dette er uten tvil en av årsakene til at hun utviklet seg så enormt i debutåret. En spiller som nyter stor respekt i spillergruppa på grunn av blant annet sin evne til alltid å være åpen og ærlig på alt hun foretar seg. Trine vil også i år få en sentral rolle og hun har blant annet også et meget bra skudd fra bakspillerposisjon. En spiller med bra treningsmentalitet.

14. Tina Larsen

Født: 1984

Posisjon: Venstre/høyre kant

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: -

Tidligere klubber: Ramnes.

Tina er en av de to hurtigtogene som har sine skinner på venstre- eller høyrekanten. Hun er ekstremt hurtig og har i det siste fått fullt utbytte av det. Tina er den eneste kantspilleren i Norge som løper like fort begge veier. Returløpet hennes er noe av det råeste man ser innenfor denne idretten. Jenta presterer å løpe fra alle våre bakspillere og diagonalt over banen for enten å fange eller forstyrre motstanderens kontra. Det står det respekt av. Hun bør fortsatt få trampeklapp alle de gangene dette skjer i vår egen arena. Den type spillere som ofrer seg for laget er det bare blitt flere av hos oss og jeg er helt sikker på at Tinas returløp har vært med på å bidra til dette. Tina er meget seriøs i treningen. Har i den siste perioden utviklet seg veldig på variasjonen i skuddet fra kant. Legger ingenting imellom i sitt forsvarsarbeid. Nok en smilende jente i troppen.

9. Anne Kjersti Suvdal (ny fra Nordstrand)

Født: 1987

Posisjon: Venstre/høyre kant

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: 7 kamper/6 mål

Tidligere klubber: Gran, Nordstrand.

Anne Kjersti er en av våre nye spillere foran årets sesong. Etter mye om og men ble hun til vår store fordel Gjerpen-spiller. Hun er uten tvil vårt andre hurtigtog som også har sine skinner på venstre- eller høyrekanten. Anne Kjersti er litt annerledes enn våre andre jenter, i alle fall foreløpig. Hun har sine sider som noen og enhver av oss til tider stort sett rister på hodet av. Hun er i ferd med å bli opplært og vil med tid og stunder skjønne hvordan vi har det i Gjerpen-systemet. Ser vi bort fra disse småjusteringene er det som sagt ikke noe å si på hennes store håndballkvaliteter. Hun har en eminent teknikk som kan sammenlignes med tidligere storspillere som Mia Hundvin. Hun er en kontringsmaskin og vil på bakgrunn av dette bli en solid forsterkning for oss. Gjerpens spillestil passer henne perfekt og alle vil få stor glede av henne i sesongen som kommer. Anne Kjersti er nok en imøtekommende jente med stort smil.

6. Hanne-Stine Bratli

Født: 1979

Posisjon: Venstre/høyre kant

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: -

Tidligere klubber: Mislata, Gulset.

Hanne-Stine er i år visekaptein, og det er en rolle hun passer perfekt til. Hun gir alt i enhver situasjon og det er alltid godt å vite for spillere og trenere. Hanne-Stine har sin helt klare spisskompetanse i forsvaret og kan i år også få en rolle som forsvarstoer, noe som gjør at hun i kontrafasen er 1,5 meter lengre fremme enn som kant. Er helt klar på hva som skal til for å bli bedre og jobber knallhardt mot det. Hanne-Stine har veldig god treningsmoral og har en smittende effekt på de andre spillerne med sin fighter-utstråling. En spiller som med sine kvaliteter er meget verdifull i troppen og nyter veldig stor respekt for det i spillergruppa og trenerteamet. Hanne-Stine vil også i år være en sentral spiller i troppen på flere områder.

13. Gro Knutsen

Født: 1972

Posisjon: Strekspiller

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: -

Tidligere klubber: Sønderjyske, Rocasa.

Gro er den mest rutinerte spilleren vi har i troppen. Nyter selvfølgelig stor respekt i spiller- og trenergruppa på grunn av dette. Hadde comebacksesong i barndomsklubben sist år. Da med stigende form. Gro er bindeleddet mellom alle spillerne. Faller like godt til rette i samtaler med de unge som de litt eldre. Har meget stor erfaring og vet også hva som skal til for å lykkes på topplan. Gro vil uten tvil få en sentral rolle i laget og vil bli presset av flere unge talenter samtidig som Anja Edin gjør det bra som alternativ. Jobber hardt for å bidra med det som klubben har hentet henne hjem for og er høyt respektert i spillergruppa. Gro er en bidragsyter når det handler om samholdet til laget og er veldig dyktig til å stille krav i de fleste situasjoner.

24. Lisa Klausen

Født: 1986

Posisjon: Bakspiller

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: -

Tidligere klubber: Skogstrand, Tveter.

Lisa er en av mange treningsvillige spillere i Gjerpen. En spiller som ikke har fått betalt for å være lojal og treningsvillig. Har i det siste vært plaget med skader, men alle med stort håndballhjerte har håp om at det en vakker dag blir bedre og hun kan trene for fullt.

25. Eli Jeanette Olsen

Født: 1987

Posisjon: Bakspiller

Nasjonalitet: Norsk

Landskamper: -

Tidligere klubber: -

Eli Jeanette er en av klubbens to nordlendinger og har et stort ønske om å trene og bli en bedre håndballspiller. Er en spiller med godt humør og har i årets sesong tatt riktige steg i forhold til sin utvikling. Vil med sin treningsmentalitet ta nye steg i år og blir spennende å følge først og fremst på rekruttlaget i 2. divisjon.

Disse er også i A-stallen og vil kjempe om en plass i kamptroppen utover sesongen:

Kjersti Eidissen (født 1988): Strekspiller som er ny for sesongen og har store grunnkvaliteter som håndballspiller.

Mabel Olsen (født 1980): Mangeårig strekspiller som gjør comeback etter skade i foregående sesong.

Marte C. Solum (født 1990): En av fire «lærlinger» i årets A-tropp. Bakspiller som kommer fra Hei.

Guro Øygarden (født 1990): Den andre av fire «lærlinger». Spiller fra egen stall. Høyre kant.

Pernille Ponce de Leon (født 1990): Den tredje av fire «lærlinger. Strekspiller fra Hei.

Silje Madsen (født 1990): Den fjerde av fire «lærlinger». Målvakt.

Camilla Johnsen (født 1983): Ny målvakt fra Porsgrunn.

Kaja Anne Krogstad (født 1988): Ny fra Arendal. Bakspiller.

Tina Espeland Trondal (født 1988): Ny fra Arendal. Kantspiller.