Fra 2.divisjon til e-cup spill

Artikkelen er over 11 år gammel

SAGUNTO: Ingrid Sæther (27) har spilt mesteparten av årets sesong med rekruttlaget i 2. divisjon. Nå er Gjerpens kantspiller inne i varmen igjen og spiller fra start i lørdagens kvartfinale i Valencia.

DEL

I går kveld kom Gjerpens spillere, ledere og supportere til Sagunto - en by ikke langt fra Valencia hvor lørdagens kvartfinale mot Ribarroja skal spilles.

Sagunto vekker både gode og dårlige minner for Ingrid Sæther. Trønderjenta spilte håndball for klubben i 2002 og 2003.

MYE MOTGANG

- Vi var to norske som dro ned. Spanjolene trodde vel at vi bare ville «leke» med hverandre, og vi ble aldri noe særlig godt kjent med noen i klubben, sier 27-åringen om året i spansk håndball.

Årets sesong har heller ikke bare vært lett for Ingrid Sæther. Etter å ha spilt fast under Leif Gautestad, ble det rekruttlaget da Knut Ove Joa overtok som trener i fjor.

- Han sa vi var tre jevngode kantspillere med forskjellige kvaliteter og at det var små marginer. Jeg endte opp som tredjevalg etter Hanne-Stine (Bratli) og Tina (Larsen). Det gjorde at jeg tenkte meg om og lurte på om jeg virkelig ville satse på håndballen. I jula hadde jeg egentlig bestemt meg for å gi opp, men jeg er glad jeg er tilbake og nå har jeg bestemt meg for å fortsette, smiler hun.

Knut Ove Joa er stolt over det arbeidet Ingrid Sæther har lagt ned.

- Jeg tok et valg og satte ut Ingrid, men hun har et enormt potensial, og har svart på en reell utfordring med storspill. Ingrid er en spiller som kan avgjøre kamper, mener Joa.

I lørdagens kvartfinale starter Ingrid Sæther på venstrekanten. I og med at Hanne-Stine Bratli er ute med skade hviler det et ekstra ansvar på 27-åringen.

- Det er sånn det skal være, og jeg liker det presset, smiler hun, og tenker tilbake på blant annet fjorårets hjemmekamp mot Dunaferr da Gjerpen vant med ett mål og Ingrid Sæther scoret på ni av ni forsøk.

ØNSKES VIDERE

Til våren er Ingrid Sæther ferdig utdannet byggingeniør. Kontrakten med Gjerpen går også ut etter denne sesongen. Hun vet ennå ikke hvor hun fortsetter håndballkarrieren, men utelukker ikke Gjerpen. Trener Joa vil gjerne ha med 27-åringen videre.

- Vi skal sette oss ned å ta en prat med Ingrid, sier Joa.

Ingrid gleder seg til sesongens første europacupkamp for hennes egen del, men hun er sikker på at det blir tøft.

- Ribarroja er favoritter. I fjor var vi omtrent like gode hjemme og borte, så jeg tror resultatet lørdag ikke vil bli veldig annerledes i Skien. Men vi kan ta spanjolene på at vi er bedre trent, avslutter Ingrid Sæther

Artikkeltags