– Det absolutt viktigste var å slå tilbake med en seier i dag. Vi måtte det hvis vi skal snakke om opprykk, og for at vi ikke skal begynne å tvile på oss selv, sier Gjerpen-spiller Linn Andresen.

Liten luke i toppen

Å tvile på seg selv har Gjerpen-jentene ingen grunn til. Fem seire og én uavgjort er fasit etter de seks første kampene i 1. divisjon.

– Vi skal være med i toppen, og har et ønske om å rykke opp, påpeker Andresen etter 10-målsseieren over Levanger i Skienshallen.

Gjerpen spilte uavgjort borte mot Volda i forrige serierunde. Volda er på tredjeplass, mens Bærum følger nærmest Gjerpen, tre poeng bak de rødkledde fra Telemark.

– Tja, sier Pål Oldrup Jensen på spørsmål om det var viktig å slå tilbake etter poengdelingen sist.

– Ett poeng i Volda-kampen var ikke noe negativt for oss, selv om vi alltid ønsker å vinne. I dag møter vi et av de andre lagene på øvre halvdel, og vinner med 10 mål. Det er sterkt, mener Gjerpen-treneren.

Fjellheim i kjempeslag

Han er strålende fornøyd med hva laget presterte søndag.

– Jeg synes dette er noe av det beste vi har gjort. Forsvarsspillet er utrolig bra hele veien. Vi trøbler til tider med forsvaret deres, men løser det etter hvert, sier Oldrup Jensen, som trekker fram Anna Clara Fjellheim som nøkkelen til akkurat det.

– Hun utmerker seg, sier treneren, som raskt understreker at det var flere gode prestasjoner å spore hos vertene.

– Vi gjør dette sammen. Og selv om vi gjør en del bytter utover i kampen, opprettholder vi det gode forsvarsspillet, sier Oldrup Jensen.

Linn Andresen mener Gjerpen måtte jobbe hardt for de to poengene søndag, selv om resultattavla kanskje skulle tilsi noe annet.

– Det blir til tider en slitekamp. Vi gjør litt for mange feil framover, og det er forsvarsspillet som gjør jobben for oss i dag, mener bakspilleren.

Fakta

Gjerpen - Levanger 27-17 (16-10)

Skienshallen.

Gjerpen: Mia Stensland, Julie Søfting Tovslid, Oda Olsen 1, Katinka Lillevik 3, Rikke Grave, Maria Solheim, Tuva Marie Skar 1 (1), Sara Ashuri 4, Andrea Brekke Karlsen 1, Guro Lien Røneid 4, Linn Andresen 2, Ingvild Bersås Westersjø 1, Hedda Klippen Nilsen, Anna Clara Fjellheim 10.

Utvisninger: Gjerpen 3x2 min. Levanger 3x2 min.