Gå til sidens hovedinnhold

Gjennomføres til tross for restriksjoner

SKIEN: Det tradisjonsrike Svanstulrennet gjennomføres, men på en annerledes måte.

Det populære Svanstulrennet skulle gått av stabelen på lørdag, men grunnet covid-19-situasjonen kunne ikke rennet bli avviklet som normalt. Etter å ha sett hvordan Nyttårsløpet ble gjennomført i fjor fikk Heidi Mustvedt-Plüss en idé om at det samme fort kunne fungere for Svanstulrennet.

– Vi så hvor godt det fungerte i Nyttårsløpet som går mellom Porsgrunn og Skien. De måtte avvikle det elektronisk i fjor, og det synes jeg var en god idé som også vi kunne teste ut gitt at vi ikke fikk lov til å arrangere rennet fysisk, forteller hun.

– Det viktigste er at det er et tilbud. Mange av de gamle traverne har sagt at de setter pris på muligheten til å gå rennet selv om det blir annerledes, og det synes jeg er fint, fortsetter hun.

Fra 20. februar til 7. mars vil det være mulighet til å delta i rennet via EQ-timing. Det er en treningsapp som loggfører blant annet tid og antall kilometer. Grunnen til den lange perioden er at det er vinterferie, noe som gjør at mange trekker til fjells.

– Folk har to uker på seg til å gå runden, og det synes vi er greit. Da rekker folk å komme seg hjem fra vinterferie. Det har vært mye aktivitet på Svanstul i år, men jeg så selv på søndag at det var langt færre i løypene.

Sjekket forholdene selv

Den spreke pensjonisten var nemlig selv ute og testet den 28-kilometer lange løypa på søndag.

– Det var fantastiske forhold. Det var litt grått og trist i byen, men oppe på Svanstul var det veldig fint. Sola sto på, og turen var nydelig. Det var forbausende få mennesker der oppe, men vinterferien har nok mye å si, sier hun.

Følelsen man sitter med er at mange har trukket ut til skiløypene i mangel på andre ting å gjøre denne vinteren under pandemien, og skal man tro sosialemedier så er det rekordmange som står på ski i år, noe Mustvedt-Plüss er enig i.

– Det har vært så mye mennesker, noe som er fint å se. Det virker nesten som om hele Norge står på ski akkurat nå, ler hun.

Til tross for finværet i åpningshelgen var det overraskende få som registrerte seg på EQ-timing.

– Det var ikke mange nei, men vi tror og håper at det kommer til å ta seg opp. Som sagt tidligere så er det aller viktigste at det finnes et tilbud, hvor mange som benytter seg av det, avslutter hun.