Som alle andre bedrifter og organisasjoner ble Ibsenhuset stengt ned den 13. mars i 2020 på grunn av koronaviruset. Siden har de gradvis åpnet opp igjen for noen arrangement, konferanser og forestillinger. Men huset har bare kunnet tatt imot under halvparten så mange gjester som året før som følge av koronarestriksjonene.

Ibsenhuset var fullstendig stengt fra 13. mars til 15. juni, for så å åpne forsiktig opp til å ha 200 personer i Dovregubbens Hall og 50 personer i Peer Gynt-salen frem til desember. Vanligvis har disse salene kapasitet til henholdsvis 800 og 300 personer.

I en pressemelding skriver direktør Erik Rastad:

"Tanken har vært å holde åpent innenfor de rammene som til enhver tid ble gitt av nasjonale retningslinjer og regler. Det er investert store mengder med tid og penger på skape så trygge omgivelser for arrangement som mulig."

Nominert til Norges Musikkommune 2020

I 2020 hadde Ibsenhuset over 40.000 registrerte gjester og det ble gjennomført 230 åpne kulturarrangement, 110 konferanser og 90 øvelser for lokale foreninger på huset. Den store publikumsvinneren var nok Bård og Atle med fire utsolgte hus i februar.

Ifølge Rastad ble Skien også nominert til Norges Musikkommune 2020, og Ibsenhuset har selvfølgelig bidratt med mange flotte musikkarangement. Konserten til Judy Collins og Jonas Fjeld var utsolgt etter de toppet bluegrasslisten på Billboard. Ibsenhuset har også holdt flere vellykkede julekonserter.

Sluttresultatet kan bli lik fjorårets

I pressemeldingen skriver Rastad at Ibsenhuset har mottatt tilsagn og tilskudd fra statlige kompensasjons- og tilskuddsordninger på cirka 4 millioner kroner i 2020. Han mener at dette vil trolig føre til at sluttresultatet for fjoråret ikke blir så veldig annerledes enn årene før.

Hva skjer nå?

I pressemeldingen skriver Rastad:

"Hva skjer så i 2021? Det er umulig å spå om. Ibsenhuset håper på det beste og forbereder seg på det meste og skal gjøre sitt ytterste for kulturhuset og kulturlivet også i det nye året."

Rastad opplyser også om at de har påbegynt arbeidet med boken til Ibsenhusets 50-årsjubileum i 2023.