Frister museet med 15 millioner

Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Geir Bekkevold og Kristelig Folkeparti ønsker å gi 15 millioner kroner i oppstartsmidler til Telemark museum i statsbudsjettet for 2017.

DEL

- Jeg har fått partiet med på at dette er noe vi ønsker å gjøre. Så dette tar vi nå med oss inn i forhandlingene med Venstre, Høyre og Frp, sier Bekkevold.

- Det er litt pinglig at vi ikke har et fast visningssted for Ibsen i hans hjemby. Derfor er vårt håp å få dette til slik at man kan starte arbeidene i 2017, sier Bekkevold.

Mer penger til Inter city

KrF vil også ha inn 300 000 kroner i støtte til Litteraturhuset i Skien.

Den viktigste saken, sett med telemarksøyne, mener Bekkevold er at partiet vil ha mer penger til planarbeidet for InterCity.

- Vi prioriterer 300 millioner kroner til dette. Regjeringen har kun satt av penger til å holde de ansatte i Jernbaneverket som arbeider med dette i arbeid. Vi ønsker å prioritere arbeidet, slik at dette ikke stopper opp. Dette gjelder både for Vestfoldbanen og de andre strekningene, sier han.

Også penger til flyplassen

Partiet ønsker også å bevilge 8,2 millioner kroner til tårntjenesten for Notodden flyplass og fem millioner kroner til omstilling i Tinn.

Det mest kontroversielle forslaget KrF kommer med, er nok at de ønsker å øke kontantstøtten fra 6000 kroner til 9000 kroner i måneden.

- Vi mener at støtten må være på et nivå som gjør den relevant, ikke minst for at flere fedre skal benytte seg av ordningen, sier han.

Artikkeltags