Fra topp til dropp

SKUFFET: Geir Elsebutangen er skuffet over at han ikke har fått noen tillit av nominasjonskomiteen i Skien Høyre. – Vi savner tunge industripersoner og næringslivspolitikere i Skien. Med 27 års erfaring fra bransjen mener jeg at jeg har det. Men det blir tydeligvis ikke verdsatt, mener Elsebutangen.

SKUFFET: Geir Elsebutangen er skuffet over at han ikke har fått noen tillit av nominasjonskomiteen i Skien Høyre. – Vi savner tunge industripersoner og næringslivspolitikere i Skien. Med 27 års erfaring fra bransjen mener jeg at jeg har det. Men det blir tydeligvis ikke verdsatt, mener Elsebutangen.

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Geir Elsebutangen har en dalende stjerne i Høyre. I fjor var han partiets tredjekandidat ved stortingsvalget. Nå er han plassert helt nede på en 35. plass på lista ved kommunevalget, og kan risikere å havne helt utenfor politikken.

DEL

Elsebutangen har vært en ivrig debattant i politikken siden han fikk plass i Skien bystyre i 2011. Men nominasjonskomiteen i Skien Høyre har foreslått ham på en 35. plass.

Denne perioden har Høyre hatt 15 representanter i bystyret.

– DÅRLIG JOBB

Elsebutangen var ikke klar over plasseringen da TA ringte, og er tilsynelatende oppgitt.

– Jeg får ta det signalet på at de mener jeg har gjort en dårlig jobb. De har fått klare signaler om at jeg kan være til disposisjon, sier Elsebutangen.

Han er skuffet og overrasket over at han mer eller mindre er satt utenfor lokalpolitikken. Det vil han være så sant ikke nominasjonsmøtet 4. desember plasserer ham høyere på lista.

– Jeg trodde faktisk jeg skulle komme lenger opp. Det kan ikke vært sånn at hvis man sitter helt stille og rolig i bystyresalen, så får man en høy post, sier han, og sikter til at han har vært aktiv i debattene.

Leder av nominasjonskomiteen, Arne Sandland, har ikke lyst til å kommentere hvorfor Elsebutangen er satt så langt ned på lista når han tidligere har fått tillit.

– Det synes jeg ikke er riktig av meg å gjøre. Dette er vår innstilling, og møtet er suverent hvis de ønsker å endre på det, sier han.

– Det komiteen har lagt vekt på, er en blanding av fornyelse og kontinuitet, utdyper han.

Høyre-leder og listetopp Jan Terje Olsen ønsker heller ikke å si noe om Elsebutangens politiske innsats i denne perioden.

– TENKER DET FOLK SIER

 Elsebutangen har engasjert seg i industripolitikk, næringsliv og vært klar på at han er imot bypakka, som han mener strider mot god Høyre-politikk. I august oppfordret han velgerne til å droppe de etablerte toppene i skienspolitikken, fordi han mener at utskiftning er nødvendig for å skape framgang.

– Jeg har fått beskjed av mange velgere at jeg sier det folk tenker. Jeg har ikke fått noen negative signaler på det jeg har uttalt fra andre i partiet, sier han.

Han kommer ikke til å ta opp kampen om en «sikker» plass.

– For det første får nominasjonsmøtet bestemme det. Jeg kommer ikke til å bruke mye energi på å kjempe meg inn. Hvis de ønsker meg høyt opp, skal jeg være med, sier han.

SKIFTER PARTI

Et annet navn på lista som peker seg ut, er Siri Svenkerud på 19. plass. Hun var Venstres andrekandidat ved forrige valg, men meldte seg ut fordi partiet inngikk samarbeid med de rødgrønne. Nå har hun meldt overgang til Høyre.

Her er Skien Høyres liste til neste års kommunevalg:

1: Jan Terje Olsen.

2: Emilie Clarice Schäffer.

3: Atle Aastad.

4: Katrine Sætre Evensen.

5: Jon Olav Stensrød.

6: Hege Pflug.

7: Fred Inge Skjærum.

8: Eva Ebersten Ulvin.

9: Ragnar Sten Bjørge.

10: Helene Røsholt.

11: Sondre Brøste Sander.

12: Marjan Farahmand.

13: Stein Erik Amlie.

14: Erik Gudbrandsen.

15: Lisbeth Drageset.

16: Ole Einar Amlie.

17: Mariann Gravli Ruud.

18: Halvor Berg-Hanssen.

19: Siri Svenkerud.

20: Mette Sannerholt Andersen.

21: Nils Lunden.

22: Heidi Mustvedt-Plüss.

23: Per Forsberg.

Artikkeltags