- Den høyeste spillejobben vi har hatt

  Suoni på Gaustatoppen

  Artikkelen er over 4 år gammel

  TINN: Barytonspiller Jan Edgar Edvardsen i musikkorpset Suoni hutrer på Gaustatoppen. 60 musikanter er med på jubileumsstuntet, nemlig å holde konsert på Tuddalstippen over 1800 meter over havet og med utsikt over en sjettedel av fastlands-Norge.

  DEL

  - Det er seks grader og blåser fælt, men vi har vært ute en vinterdag før, konstaterer han en sommerdag i august.

  For korpsmedlemmene er det vel friskt for lepper og fingre, men de gledet seg før konsertstart. Suoni spilte norske komposisjoner og stuntet ble filmet av droner.

  Spektakulært

  - Vi har spilt på den kinesiske mur. Det var spektakulært. Det blir konserten på her på Gaustatoppen også. Vi har aldri spilt så høyt før, sier Gunnar Wergeland Aas, klarinettspiller og pr-ansvarlig for Suoni.

  - Alle i korpset er tent på et stunt i dag, så nesten alle er med. Vi mistet dessverre en på tuba ved ankomst. Hun brakk beinet i trappa på vei opp til hytta. Hun er aller mest lei seg for at hun ikke får oppleve å spille, sier korpskollegene.

  - Vi håper publikum hører oss og at lyden ikke blåser bort, sa Wergeland Aas før stuntet.

  Dirigent Øyvind Strand sier at det går an å spille overalt - og foran et stort publikum som har funnet sitteplass i skråningen.

  30 000 besøk hittil

  Fylkesordfører Terje Riis Johansen åpnet Gaustadagen med mange rosende ord og spesielt skryt til dugnadsinnsatsen som gjør friluftsliv tilgjengelig for alle. Hittil har 30 000 besøkt Gaustatoppen.

  Gaustadagens initiativtaker, Jon Ingebretsen, introduserte Suoni.

  - Vi garanterer en ny Gaustadag i 2016. Vi er glade for at klingende instrumenter harmonerer med fjellheimen. Min første tur til toppen var med en onkel da jeg var seks år. Det tok fire dager. Gaustatoppen betyr uendelig mye for meg, sier Ingebrtsen.

  Han tipper at rundt 1000 mennesker totalt besøkte Gaustadagen lørdag, og rundt 400 hørte på konserten.

  Artikkeltags