Frastjålet bilder for en halv million kroner

Rolf Stavnem

Rolf Stavnem Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Den tidlgiere straffedømte Pål Enger har skal ha innrømmer å ha stjålet fem Pushwagner-bilder fra Rolf Stavnems Galleri Fine Art i Oslo.

DEL

Dette melder Dagbladet i dag tirsdag.

Enger er siktet for grovt tyveri av kunst fra galleriet på Tjuvholmen i Oslo.

Innbruddet skal ha skjedd en gang mellom 10. og 11. desember. En ansatt ved galleriet skal ha funnet en lommebok, med et ID-kort tilhørende Enger, opplyser Dagbladet.

En ansatt ved galleriet skal visstnok ha observert Enger på en Pushwagner-utstilling tidligere i høst.

Skiensmannen Rolf Stavnem, som er daglig leder i Fineart, bekrefter overfor Dagbladet at de har hatt et innbrudd, og at det har "forsvunnet noen bilder".

- De er tatt fra Finearts lokaler, men hang ikke på veggen, sier Stavnem til Dagbladet.

- Vi har godt med alarmer i lokalet, men meg bekjent ble ingen av dem utløst. Jeg vet ikke hvordan han kom seg rundt dem, sier Stavnem.

Han bekrefter også at en ansatt ved galleriet fant en lommebok i lokalet etter innbruddet.

Dagbladet får opplyst at galleriet mener det er stjålet til sammen tolv Pushwagner-bilder, til en samlet verdi av over 500 000 kroner, tre Vebjørn Sand-malerier og to Bjarne Melgaard-bilder.

Pål Enger er tidligere dømt for flere kunsttyverier. 23. februar 1988 klatret han inn et vindu på Munch-museet i Oslo og stjal maleriene «Vampyr» av Edvard Much. 12. februar 1994 stjal han «Skrik» fra Nasjonalgalleriet i Oslo.

Artikkeltags