Gå til sidens hovedinnhold

Fyrverkeriet "alle" snakker om: - Vi er allerede i gang med å planlegge neste år

PORSGRUNN/BAMBLE: Fyrverkeriet fra Breviksbrua ble en ubetinget suksess og gratulasjonene og heiaropene har stått i kø siden den siste røyken la seg. Iniativitakerne går allerede langt i å love en tradisjon.

Sjelden har pyrotekniker Olav Hanto kjent på mer prestasjonsangst. Fordi lokasjonen var helt spesiell, fordi forventningene hos tusenvis var skrudd opp og fordi så mange hadde jobbet og jobbet dugnad for å få det til.

Alle tilbakemeldinger så langt tyder imidlertid på at folket fikk mye mer enn de hadde tort å håpe på da 2020 ble til 2021.

Bildeserie

Gikk du glipp av fyrverkeriet fra Breviksbrua? Sjekk de spektakulære bildene

- Klart det er moro å få den responsen vi har fått. Så må jeg igjen understreke at det har vært en helt fantastisk gjeng som har jobbet dugnad med dette. Nå vet vi at vi kan få det til og nå blir jobben å få en forutsigbarhet på det, presiserer han.

For blikket er allerede rettet mot nyttårsaften 2021. Sammen med velleder i Brevik, Thor Kamfjord, har de allerede så smått begynt.

God resept

- Målet er nå å få opplegg som er realativt strømlinjeformet og som går mer av seg selv. Den tyngste jobben er første gangen, og vi har nå en resept som er mulig å gjenta, sier Thor Kamfjord.

Spleiselag der alle kan bidra, sammen med støtte fra kommunene og næringslivet, skal fortsatt være oppskriften for finansiering.

- Det folkelige er viktig. Det gjør at folk virkelig kan se på det og tenke at dette er "vårt". Jeg tror alle nå også så at et batteri man kjøper selv, selv om det er det dyreste, ikke er i nærheten av å måle seg med det profesjonelle fyrverkeriet, påpeker Kamfjord.

Facebookgruppa for fyrverkeriet har nå nådd 900 medlemmer. Om alle disse gir eksempelvis 200 kroner er man allerede langt forbi årets budsjett, påpeker han.

Flere har allerede spurt om når spleiselaget for neste gang starter.

- Det skal fryktelig lite til for at vi kan gjøre dette enda større. Blir 2021 som vi håper kan det også bli laget større eventer og samlinger rundt det, sier Kamfjord.

Han er ikke i tvil om at en årlig tradisjon på sikt vil gi direkte positive effekter for kommunene, og også for regionens omdømme.

Trer av som velleder

Thor Kamfjord har meddelt valgkomiteen i Brevik at han ikke tar gjenvalg som velleder. Han har sittet i mange år, håndtert tunge saker og synes det er på tide med et nytt ansikt inn.

Han forsikrer riktignok at han ikke vil slippe arbeidet med å gjøre fyrverkeriet til en årlig stor happening.

- Det skal ikke få noe å si for det. I Brevik har vi allerede en egen arbeidsgruppe som sørger for å pynte byen til jul, og noe tilsvarende kan vi fint få til med fyrverkeriet. Det er sikkert flere som også har lyst til å bidra, sier han.

Selv overvar Kamfjord fyrverkeriet fra Kastanjebakken, like ved Sjøloftet i Brevik.

- Det var utrolig gøy å høre jubelen rundt om og se alle smilene under og etter. Og selvfølgelig var det gøy å kunne gå av med et sånt smell. Vi fikk til noe som mange ikke trodde ville skje, konstaterer han.

Olav Hanto levner ingen tvil om at han er klar til neste år også. Får de på plass forutsigbarheten de håper på, vil han også gjøre investeringer deretter.

- Brua er helt spesiell å skyte fra. Fordi den synes i så mange retninger og arenaen er unik. Det trigger!