Gå til sidens hovedinnhold

Fulle hus for Ingebjørg og korpset

Artikkelen er over 1 år gammel

PORSGRUNN: Vestsidens musikkorps og Ingebjørg Bratland viste seg å være en god match. Søndag fylte de Østre Porsgrunn kirke to ganger. Etter begge konsertene kvitterte publikum med stående applaus.

Vestsidens musikkorps innledet julekonserten med "Let The Bells Ring", Bachs "Jesu, Joy of Man`s Desiring", "Blåmann,Blåmann", "Irish Tune" og den norske folketonen "Eg veit i himmerik ei borg", før selve stjerna entret scenen med sin klokkeklare stemme og sang "Klokkene kallar". Sangeren fra Vinje har flere ganger hatt korps i ryggen, og mange har opplevd henne med Bamble musikkorps.

Intimkonsert

Søndag var hun for første gang solist med Vestsiden musikkorps, som hun sammenlignet med Oslo-Filharmonien.

- Eg visste ikkje at dei var så bra, sa Bratland, som ble gledelig overrasket av blåserorkesteret med full janitsjarbesetning, altså både treblåsere og messingblåsere i tillegg til slagverk. Også det nye kirkebygget ga henne assosiasjoner til hovedstaden.

- Det må vera Telemarks svar på Operaen, sa Ingebjørg Bratland, som syntes det var stas å synge i Telemark, og særlig i en så flott kirke. Når du har opplevd henne på store scener, som Ibsenhuset og Grieghallen, blir konserten i Østre Porsgrunn kirke intim. Det kler henne.

Sammenlignet korpset med Filharmonien

Sist hun framførte "Mitt hjerte alltid vanker" var med Filharmonien. Med korpset fra Porsgrunn lød det mektig.

- Eg høyrer nesten ikkje forskjell på Vestidens musikkorps og Filharmonien.

"Fordi eg elskar deg" ble fremført rørende vakkert. Teksten er skrevet av Bob Dylan. "Men når du er frå Vinje passar det utruleg dårleg å syngje på engelsk".

Om "Vintersong" sa hun:

- Denne er til de som har mistet noen, og som må feire jul uten dem. Bratland har som kjent turnert med Espen Lind, og sammen har de sunget salmer. Søndag valgte hun å synge "Kom Jesus, lys din fred på jorden" av Espen Lind, arrangert av Kjetil Bjerkestrand. Også Odd Nordstogas "Jol i svingen" fikk de 400 publikummerne som møtte opp på dagens andre konsert høre. Også de kvitterte med stående applaus. De måtte nøye seg med å få "Fordi eg elskar deg" i reprise.

- Vanlegvis kan vi ta ein te, men nå kan vi faktisk ikkje ein te, sa Bratland, og fylte kirken med vakker klang.