Det nærmer seg premiere av forestillingen av «Reven, grisungen og konglesugeren», og forberedelsene er godt i gang nå i vinterferien. Barn og unge kommer fra overalt i Telemark for å være med på teaterstykket.

– Det er deilig å komme i gang igjen etter koronaen, sier instruktør og skuespiller Jannicke Abrahamsen. Hun har også en av hovedrollene i stykket. – Det er sikkert også gøy for familiene også – interesserte i alle aldre kan komme og se på denne forestillingen.

TA har tidligere omtalt den absurde familiemusikalen. Forestillingen handler om Reven og hennes lojale venn Grisen som skal rydde opp i hiet med et nytt og spennende apparat som heter konglesugeren. Men etter hvert, finner de på noen andre gøyale ting de kan gjøre med maskinen.

Forestillingen har premiere på Teater Ibsen 4. mars.

Les også: Ler av egne vitser: – Det er utrolig hva som betaler huslånet

Gøy og sosialt

150 barn og unge kom på audition, og kun 24 barn ble valgt ut til å være med. Totalt var det cirka 12 barn på øvingen torsdag, fra både Vestfold og Telemark.

En av de unge skuespillerne, Linnea, er en av barna fra Telemark.

– Jeg hørte om utstillingen fra mamma, som hadde sett det på Facebook, forklarer Linnea. Etter at hun hørte om forestillingen, hadde hun lyst til å være med i teateret.

På spørsmål om hvordan det har vært å jobbe på teateret, sier hun at det har vært gøy og koselig å være med på.

– Også for meg som ikke alltid er så sosial, så er dette også en veldig god måte å møte andre på, sier hun.

Profesjonelt opplegg

– Det har blitt et veldig profesjonelt opplegg her, mener Jannicke Abrahamsen. Hun forklarer at de har flere snekkere, musikkansvarlige og til og med kostyme- og sminkeansvarlige. Hun sier at det har vært en kjempejobb så langt.

Når hun blir spurt om hvordan det har vært å jobbe med barna, så sier hun at barna har vært fantastiske og prestert veldig bra på scenen.

Da TA er innom er det god stemning i salen før øvingen begynner, og det er mye prat og latter. Men med en gang instruktør Jannicke begynner å snakke, så blir det helt rolig i salen, når Jannicke gir instruksjonene for dagen.

Etter en kort oppvarming så settes det i gang med øving av både musikk, synging og koreografi. Alle sammen virker veldig ivrige på å øve så godt som mulig.

Ser frem til premieren

Musiker Espen Gundersen sier at det har vært flott opplegg i forkant og at forestillingen begynner å se veldig bra ut.

– Vi har solgt masse billetter allerede, og det blir sikkert flere nå som vi nærmer oss premieren.

Han mener at forestillingen har flere lag i forhold til humor, som alle aldre kan nyte.

– Det blir helt sikkert veldig gøy for hele familien å komme og le litt nå som koronaen er ferdig, og vi har mulighet til å ha forestilling igjen, lokker han.

På spørsmål om han tror forestillingen vil gå bra, så er han sikker.

– Øvelsene har gått veldig bra! Det vil bli en god opplevelse for alle de som er med.

Etter premieren skal stykket etter hvert ut på en turné til forskjellige kulturhus i Telemark og Vestfold.