Det var mandag ettermiddag at Einar Heggtveit, styreleder i Telemark hoppanlegg, sa til TA at han er redd for Huka hoppanleggs framtid i skibygda Høydalsmo.

Administrasjonen i Vestfold og Telemark fylkeskommune har foreslått å kutte den årlige overføringen på 50 000 kroner. Det samme gjelder for det fylkeskommunale skianlegget i Svarstad.

– Det går på likhetsprinsippet. Vi må kutte to millioner kroner i sektoren for kultur og idrett og prøver å finne postene der det er minst smertefullt, men dette er bare et forslag fra administrasjonen og ingenting er avgjort, sier Maja Foss Five (Ap).

Hun er leder i hovedutvalg for kultur, folkehelse, tannhelse og idrett i Vestfold og Telemark.

– Administrasjonen har foreslått å kutte helt, i både Høydalsmo og Svarstad. Forslaget er å avvikle, men så er ikke dette politisk behandlet ennå, poengterer Foss Five.

Neste uke skal saken opp i hovedutvalget, men det blir ikke tatt noen endelig avgjørelse før fylkestinget skal lande budsjettet 15. desember.

I Høydalsmo blir det etterlyst større engasjement fra fylkeskommunen.

– Vi politikere ønsker å stille opp på alt vi blir invitert til, så for å gjøre anlegget mer synlig håper vi de inviterer på en kopp kaffe. Det klarer vi selv i disse koronatider, avslutter Maja Foss Five.

Kommunene Tokke og Vinje inne med henholdsvis 100 000 og 50 000 kroner i årlige bidrag.

– Jeg må også påpeke at dette er et fylkeskommunalt anlegg som har fått spillemidler og derfor er pålagt drift i 30 år. Det er 20 år igjen. Må vi legge ned, må spillemidlene betales tilbake. Derfor ber vi om at det ikke kuttes i et anlegg som er så positivt for barn og unge. Vi savner også engasjement og nysgjerrighet fra fylkeskommunen. De har egentlig aldri vist interesse for det vi driver med, sa Einar Heggtveit til TA mandag.