Gå til sidens hovedinnhold

Frykter dårligere akutt-tilbud i Grenland hvis luftambulanse havner i Vinje

SKIEN: Stortinget har bedt regjeringen komme med forslag til base for en ny luftambulanse i Bykle/Vinje. Jørn Inge Næss fra Frp frykter dette vil gå ut over akutt-tilbudet i Grenland.

- De har gjort en god jobb i Vinje med lobbyarbeid, det skal de ha, sier Jørn Inge Næss.

I flere år har politikerne i Vinje arbeidet for å få på plass en base for luftambulanse i Vinje. Og aldri har man vært nærmere. Følger regjeringen opp vedtaket i Stortinget så vil det komme svar om dette allerede i høst, i forbindelse med statsbudsjettet.

Men Jørn Inge Næss er redd dette kan gå ut over tilbudet til resten av befolkningen i fylket og da spesielt i Grenland.

Kan få det uten sak

– Det som er mest bekymringsverdig er at Vinje kan få dette uten at det kommer en eneste sak til behandling i andre kommuner i fylket, eller i fylkeskommunen, sier Jørn Inge Næss.

– Det som også er en utfordring er at kostnadene til en slik base vil måtte betales av enten Sykehuset Telemark eller av Helse Sør-Øst. Det vil kunne gå ut over den totale økonomien ved sykehuset. Ikke minst kan dette også gå ut over anestesilegebilene som vi nå har, som ikke er fullfinansiere, sier Næss.

Vil ha vurdering

Næss håper nå at ordfører Hedda Foss Five kan ta kontakt med sykehuset for å få en helsefaglig vurdering rundt etablering av en eventuell helikopterbase.

– Hvis det helsefaglige sier at Vinje er best så skal jeg bøye meg for det. Men dersom man ønsker en etablering i vår region vil jeg mene at Skien eller Notodden er de beste lokasjonene. Knyttet opp mot sykehusene, sier Jørn Inge Næss.