(Avisa Oslo) – Jeg måtte bare gi telefonen til sidemannen og be han om å få tatt et bilde. Det er ingen som ville trodd meg ellers, sier Andresen om bilen som lå foran han på E18 ved Sandvika rundt klokken 12.00 onsdag ettermiddag.

Andresen jobber selv som sjåfør og kjører denne veien daglig.

– Jeg kjører ganske mange mil hver dag og har sett utrolig mye rart i trafikken, men det er første gang jeg har sett noe så ille som det der. For å være ærlig, er det galskap.

Hver dag kjører han fra Oslo til Telemark for transportselskapet Blå Kurer. Det er ikke uvanlig at en varebil har last stikkende ut, sier Andresen.

– Det har jeg selv hatt. Men bak og forsvarlig merket.

Andresen anslår at materialene som stikker ut på siden er godt over halve bredden på en bil.

– Den var lastet slik at fører ikke har noe syn ut til høyre, det gjør det enda mer skummelt. En motorsykkel kunne ha kommet bakfra i fart uten å ha sett det der. Det kunne vært direkte livsfarlig.

Sendte bildet til politiet

Selv kom han på E18 ved Lysaker. Ifølge Andresen kjørte Toyotaen av ved avkjørselen til Sandvika.

– Bilen lå langt ut til venstre i feltet hele tiden, før den svingte av til Sandvika. Jeg hadde egentlig lyst til å følge etter og få politiet på linja, men jeg hadde dårlig tid.

Han postet en sladdet versjon på Facebook. Innlegget har fått mange til å reagere, og flere oppfordret han til å sende bildet til politiet. Det hadde Andresen allerede gjort, da han mener denne form for kjøring er såpass alvorlig.

– Jeg vil nesten antyde at dette er førerkortbeslag, det er ikke forsvarlig last av bil. Men nå skal ikke jeg gjøre politiets jobb, det får politiet svare på.

– Det var en melder som ringte inn til oss om denne bilen. Enden på visa ble at vi ikke fant den, så har vi ikke gjort noe med det videre, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslopolitiet.

Kommer dere til å følge opp saken?

Jeg tror ikke det. Det er veldig vanskelig å bevise hvem som har kjørt den i ettertid. Vi har gjort et forsøk, men vedkommende ble ikke stoppet dessverre.

– Hva tenker du om denne måten å laste bilen på?

– Det er helt uforsvarlig og forbundet med stor fare. Fører hadde høyst sannsynlig fått en reaksjon fra politiet.

– Ville dere beslaglagt førerkortet?

– Sjansen for det er stor. Men det blir vurdert fra gang til gang.

Bilen er registret på et utleiefirma. Avisa Oslo har ikke lyktes i å komme i kontakt med sjåføren onsdag kveld.

Uansvarlig

– Helt utrolig. Det har jeg aldri sett før, sier Erik Bo Berg, regionleder i Trygg Trafikk Oslo.

Berg sier også at dette er uansvarlig lasting av materialer og direkte farlig.

– Sjåføren tar opp hele bredden til filen. Ikke har vedkommende markert enden av plankene heller, slik at man ser enden av lasten.

Berg sier imidlertid at han ikke vil gå inn på lovverket når det gjelder lasting av bil.

– Det er veldig vanskelig å se at det stikker ut på siden, og det er helt uvanlig også, så folk er uoppmerksomme på det.

Han legger til at last som stikker ut bak også skal merkes, en annen mulighet er et takstativ.

– Men dette her er rett og slett bare helt uansvarlig, avslutter Berg.