Her skjønner Gunnar at han kan ha gjort tidenes bomkjøp

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: I dag betalte lokalpolitikeren Gunnar West Sørlie 1000 kroner for en brukt sykkel på politiets hittegodsauksjon. Det kan ha vært tidenes bomkjøp.

DEL

- Sist jeg kjøpte en sykkel var i 1956 og jeg har vel knapt sittet på en sykkel siden 1960, sier Sørlie med munterhet i stemmen. Det han prøver å si er at han er veldig usikker på om han i det hele tatt kan sykle. I så fall må det vel kunne betegnes som tidenes bomkjøp.

- Ja, i så fall er det jo helt natta, konkluderer han.

I dag ble en av politiets to årlige hittegodsauksjoner arrangert hos Falck i Porsgrunn. Vårauksjonen er spesielt populær fordi mange ønsker seg en kvalitetssykkel til rabattert pris. Gunnar betalte 1000 for sin, men anslår nyprisen til flere tusen kroner.

TROLIG TYVEGODS

Mesteparten av det som selges på auksjonen er trolig opprinnelig tyvegods. Det som kommer inn oppbevares hos politiet i flere måneder før det til slutt ender på auksjon til inntekt for statskassen. Det kan ta litt tid før sykler blir funnet og i mellomtiden har eieren fått erstattet tapet via forsikringen. Mange dropper derfor å sjekke om sykkelen kan ha blitt levert inn til politiet. Oppdager du din gamle favorittsykkel på auksjonen er det imidlertid for sent. Da må du eventuelt kjøpe sykkelen tilbake.

- Ja, dersom du har ventet så lenge får du den ikke tilbake, bekrefter auksjonarius Einar Aasen. To ganger i året hamrer han inn budene til inntekt for statskassen.

HØYE PRISER

- I dag er det så dyrt her at jeg like gjerne kan gå hjem, forteller en av de nysjerrige på vei ut av området. Mannen som ønsker å være anonym forteller at han bruker å stikke innom og har aldri sett høyere priser.

- De girer hverandre opp, sier kameraten.

- Ja det hadde nesten vært billigere og kjøpt det nytt, sier de to og forsvinner med halen mellom beina.

Vår venn Gunnar med sykkelen støtter seg på ordtaket om at har du først lært å sykle så glemmer du det aldri.

- Ja denne sykkelen skal jeg ha med ut til hytta på Rognstranda. Derfra planlegger han turer til både Wrightegaarden og Stathelle. Han har stor tro på at det blir en fin sommer - bare han husker hvordan man sykler.

Artikkeltags