Denne båten har du garantert aldri sett før

Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

OSLO/KRAGERØ: Denne båten har du garantert aldri sett tidligere. Lørdag ble en kopi av selveste urkoggen fra Kragerø sjøsatt i Oslo.

DEL

Det var stor festivitas ved Maritimt museum på Bygdøy da kopien av urkoggen ble sjøsatt med blant andre Kragerøs ordfører Kåre Preben Hegland om bord.

Urkoggen er kopi av en kogg fra cirka 1645, som dalevende Hans Kristian Pedersen fant under mudring i Portørenga i Kragerø kommune på begynnelsen av 1980-tallet.

SA FRA OM FUNNET

- Til alt hell, varslet Pedersen antikvariske myndigheter om funnet, et funn som har vært svært viktige for oss, hevdet seniorrådgiver Arne Emil Christensen under sjøsettingen.

- Christensen nevnte spesielt at denne båten var en «missing link» mellom vikingskipene, som man visste en god del om, og trebåter fra 1800-tallet og fram til i dag.

SPESIELT ØYEBLIKK

Til stede under sjøsettingen var datteren av Hans Kristian Pedersen, Anita Pedersen, og to av barna hennes, Lill Jorunn og Lisbeth Pedersen.

Flere fra Kragerø med ordfører Kåre Preben Hegland og medlemmer av Kragerø kystlaget, hadde tatt ruren til Oslo for å overvære sjøsettingen.

Etter hvert skal båten til Kragerø, hvor kystlaget får ansvaret for den.

Artikkeltags