Tung vinter bak seg

satser tungt: Et tungt drifstår er tilbakelagt, men familien Roaldstad satser likevel tungt videre på Gautefall skisenter. Blant annet med fylkets råeste skiheis som nylig ble åpnet.

satser tungt: Et tungt drifstår er tilbakelagt, men familien Roaldstad satser likevel tungt videre på Gautefall skisenter. Blant annet med fylkets råeste skiheis som nylig ble åpnet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

GAUTEFALL: Familiebedriften Gautefall Skisenter AS hadde en svak vintersesong i 2013-2014.

DEL

Som tidligere fortalt har Gautefall Skisenter denne vinteren åpnet fylkets trolig råeste skiheis. Den seks seters nye heisen til 35 millioner kroner tar skifolket i ekspressfart opp på fjellet.

Satsingen markerer med all tydelighet at familien Roaldstad, med Bjørn Halvor Roalstad som største aksjonær er noen skikkelige friskuser.

TUNGT DRIFTSÅR

Gautefall Skisenter opplevde et omsetningsfall fra nesten 17 millioner kroner i vintersesongen 2012/2013 til 12,8 millioner kroner sist vinter.

Driftsresultat falt tilsvarende fra et overskudd på 3,2 millioner kroner til et underskudd på en halv million kroner.

Resultat før skatt ble svekket med 3,6 millioner kroner og endte sist vinter på nesten 800 000 kroner i underskudd.

Selskapet  rapporterer avvikende regnskapsår  per 30  juni. Styret skriver i sin årsberetning at resultatsvekkelsen i hovedsak skyldes en dårlig vinter på Gautefall.

I resultatet ligger foruten heisdriften også drift av varmestue, kafe og sportsbutikk.

FORPLIKTELSE

Den nye ekspressheisen ble ferdigstilt rett før jul og er nå i drift. Stolheisen er finansiert ved lån

fra den østerrikske  leverandøren Doppelmayr som er verdens største  leverandør av skiheiser med i alt  14500 installasjoner til 88 land og årlig omsetning rundt 8 milliarder kroner. Den betydelige forpliktelsen for Gautefall Skisenter skal være gjort i euro noe som med svekkelsen av den norske krona på kort sikt ikke synes å være noen genistrek. Familien Roalstad ønsker ikke kommentere noe nærmere rundt finansieringen.

Heiskjøpet er ikke bokført i 2013/2014 regnskapet. Før den siste investeringen var selskapets langsiktige gjeld på 5,2 millioner kroner, inkludert leasingforpliktelsene. Bokført egenkapital sommeren 2014 var 3,8 millioner kroner.

Bjørn Halvor Roalstad har vist seg å være dyktig på drift av skianlegg. Med hele familien på eiersiden gjennom Samhold Holding AS er satsingen på Gautefall blitt et rent familieanliggende. Det har betydd mye for å få finansieringen av seksseteren på plass.

Artikkeltags