Thordis bruker utdannelsen for å hjelpe andre

HJELPER TIL: Wenche har blitt fast kunde hos Tordis Huldudottir som klipper og steller håret til Frelsesarmeens besøkende hver fredag.

HJELPER TIL: Wenche har blitt fast kunde hos Tordis Huldudottir som klipper og steller håret til Frelsesarmeens besøkende hver fredag.

Artikkelen er over 5 år gammel

SKIEN: Thordis Huldudottir stiller opp med saks og kam på Frelsesarmeen hver fredag for å glede de som ellers ikke har råd til luksusen andre tar for gitt.

DEL

– Det gir meg så mye!

Thordis Huldudottir (35) har klippet hår så lenge hun kan huske.

– Det startet med håret på Barbie-dukken og utviklet seg til fagskole i Lunde og senere utdannelse i Oslo, sier Huldudottir.

Hun har jobbet av og på som frisør siden, men har slitt med sykdom den siste tiden, som har gjort at hun ikke kan jobbe på heltid.

Nå har hun funnet på noe som gjør at hun kan bruke utdannelsen til noe nyttig og som gir andre en glede hun ikke kunne forutse.

Hun tok kontakt med Frelsesarmeen med ideen sin for sju uker siden, og det tok ikke mange dagene før timelistene fylte seg opp.

– Jeg fant ut at jeg ville gjøre noe med utdannelsen jeg har. Jeg hadde lyst til å gjøre noe for andre, forteller hun.

SKJØNNHETSSALONG

Mellom klokken 10 og 13 stiller hun med saks og kapper til dem som ønsker en klipp, og det har nå etter fem uker utviklet seg til en liten skjønnhetssalong på Frelsesarmeen i Skien.

– Det startet med klipp, men så var det flere som ønsket å farge hår og fikse øyebryn også, så nå driver jeg med litt av hvert.

Thordis Huldudottir innrømmer at det gir henne veldig mye å stille opp for andre.

– Alle som kommer er så takknemlige, og tilbakemeldingene jeg får gir meg så mye. Det er en helt ubeskrivelig følelse. Det er så hyggelig å være her. Jeg møter flotte mennesker med livshistorier som er helt utrolige.

– Det er alle slags mennesker som kommer innom, i alle behovsklasser. Og det er jo det som også gjør dette spennende. Det er godt å kunne gi, og det å se dem bli så glade. Det gjør noe med sjela mi.

BLIR JULEFIN

Wenche og venninnen Lise Cecilie hadde bestilt time på siste fredagen før jul og de setter stor pris på det Thordis gjør.

– Jeg er helt overveldet over hvor snilt dette er. Jeg var hos Thordis for et par uker siden og klipte meg. Nå er jeg her for å farge hår og øyebryn. Pengene strekker ikke til å gå til frisøren i år, så dette er et flott tilbud for oss, forteller Wenche.

- UNIKT TILBUD

De to har gått til Frelsesarmeen så lenge de kan huske, og aldri har et liknende tilbud dukket opp.

Tilbudet er unikt for Frelsesarmeen, og det er første året en frisør gjør dette.

Huldudottir har jobbet hver fredag i fem uker, og forteller at dette er noe hun vil fortsette med.

– Jeg kommer til å være her hver fredag så lenge jeg orker. Det finnes jo flere høytider, og det er viktig for alle å stelle seg av og til.

Artikkeltags