Bare Barcelona kan friste Oldrup Jensen fra ny Odd-kontrakt

  Artikkelen er over 4 år gammel

  SKIEN: Han har blitt den store snakkisen - og det etter bare å ha startet to av fem kamper. Fredrik Oldrup Jensen (21) håper å starte mot Rosenborg, og gir samtidig en gladnyhet til alle Odd-supportere.

  DEL

  Poengfangsten har vært bra, men spillet har hanglet så langt. Mange mener grunnen heter Fredrik Oldrup Jensen. 21-åringen startet serieåpningen mot Molde, men måtte ut med skade i pausen mot Stabæk. Mot Sarpsborg 08 kom den sårt savnede ballfordeleren inn den siste halvtimen. Mot Rosenborg starter han etter all sannsynlighet igjen sentralt på midtbanen.

  – Det har vært litt prat om det, at jeg muligens starter mot RBK. Vi ser det litt an, slik som Olivier Occean gjorde mot Sarpsborg 08. Jeg vet ikke sikkert ennå, sier 21-åringen til TA.

  Lørdagens treningsøkt på Skagerak arena vil trolig avgjøre om han er tilbake i startelleveren igjen. Oldrup Jensen merker at det er mer oppmerksomhet og trykk rundt egen person nå enn det noen gang har vært.

  – Ja, jeg har sett at det har stått litt her og der. Det er litt mye det, syns jeg, at det er én spiller som skal gjøre det for Odd. Det har vært hele laget som ikke har fungert i de første kampene.

  FAGERMO:

   TA-EKSPERT:

    STRESSER IKKE

    Likevel, 21-åringen er utvilsomt en het potet om dagen. Og det er noe han kunne ha valgt å melke det i pågående kontraktsforhandlingene med Odd. Muligheten for å gå kontraktstiden ut, og se hvilke muligheter som åpenbarer seg etter inneværende sesong, er også en mulighet. Men det har ikke gutten, som har spilt for Odd i hele sin karriere, tenkt å gjøre.

    – Det er ikke så mye nytt rundt kontraktsforhandlingene. Jeg har hatt to samtaler med klubben.

    – Hva er statusen da?

    – Vi blir nok enige. Jeg regner med å bli i Odd. Det eneste unntaket er hvis Barcelona plutselig skulle komme på døra med mange millioner, smiler han.

    – Vi har pratet litt om lengden, bare. Men som sagt, jeg ser ingen grunn til at vi ikke skulle bli enige. Jeg stresser heller ikke. Dette finner vi ut av.

    LES OGSÅ - Hvis andre lag tenker som oss, vil norsk fotball få et løft

    – FORTSATT ROM

    En annen ting Oldrup Jensen og laget må finne ut av er de andre eliteserielagene. Aldri før har motstanderne tatt så mye hensyn til hvittrøyene som nå. Nærmest mannsmarkering av indreløpere og/eller aggressivt press på Odds sentrale midtbanespiller har vært gjennomgangsmelodien så langt.

    – Ja, vi har merket at de andre lagene er bedre forberedt enn tidligere. Løsningen? Nei, hvis de tar ut to av våre menn, for eksempel, så er jo to av deres spillere også borte. Eller hvis de slipper ned en spiss på vår sentrale midtbanespiller, blir det mer plass til våre midtstoppere. Vi må rett og slett være bedre på å utnytte de rommene som blir igjen. Kanskje det ikke er de rommene vi er vant til å utnytte, men vi må nok tilpasse oss litt mer, sier han. 

    – Vi kommer til å fortsette å spille slik vi alltid har gjort, og det er ikke så mye som må endres for at vi skal lykkes.

    TROR PÅ MORSOM KAMP

    I morgen står Rosenborg på motsatt banehalvdel, et lag som nok ikke vil ta like mye hensyn til Odd som Stabæk, Mjøndalen og Sarpsborg 08 har gjort.

    – Jeg regner med at det blir mer rom i denne kampen, også får vi regne med at RBK, som har startet veldig bra, har noe å komme med her også. Det kommer nok til å bølge litt mer fram og tilbake. Tempoet kommer nok til å være høyt, men det er bare gøy. Og nå er det på tide å slå Rosenborg igjen, sier Fredrik Oldrup Jensen til slutt. 

    Artikkeltags