- Det der holder jeg meg unna

Fredrik Oldrup Jensen. Med de holdningene og det talentet han har er det nødt til å bli suksess.

Fredrik Oldrup Jensen. Med de holdningene og det talentet han har er det nødt til å bli suksess. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Fredrik Oldrup Jensen om vrakingen av Vålerenga, russetiden, toalett-straffen og mye mer.

DEL

- Det er David mot Goliat. Kapital mot utvikling.

Ordene tilhører Odd-trener Dag-Eilev Fagermo og er rettet mot Moldes kjøpekultur i forkant av fjorårets cupfinale.

Odd tapte finalen mot Molde. Molde vant også Tippeligaen. Men Odd hadde en knallsterk sesong med tredjeplass i serien og sølv i cupen.

- Vi møter Norges beste lag, men vi er omtrent like gode og har utvikla det sjæl, sa også Fagermo før finalen.

Fredrik Oldrup Jensen er en av dem Fagermo kan slå i bordet med å ha utviklet.

Han var god i fjor, men Oldrup Jensen har planer om å forbedre det når tippeligafotballen begynner å rulle i starten av april.

- I år skal ta litt mer plass. Jeg har ikke noe mål allerede i år om å komme med på A-landslaget, men det er selvfølgelig et mål i fremtiden. Men det blir som et resultat av at jeg tar det et steg videre på i Odd først. I første omgang ønsker jeg å prege kamper i enda større grad og jobbe med små detaljer i spillet mitt, sier han til Nettavisen.

En av detaljene Oldrup Jensen sikter til er avslutningsteknikken. Før intervjuet sto han igjen cirka en halvtime med tre-fire andre Odd-spillere for å terpe avslutninger mens alle andre hadde dratt tilbake til hotellet.

VRAKET ENGA

Oldrup Jensen har allerede rukket å spille 66 kamper i Tippeligaen. Kun to mål står ikke helt i stil med det.

- Det er selvfølgelig et mål å score flere mål. Det er alltid positivt for en midtbane og der har jeg ikke vært god nok. Jeg får håpe det blir bedre denne sesongen, sier Oldrup Jensen, og kroppspråket sier at han ikke fornøyd med kun de to målene han har.

«Oldrup Jensen blir i Odd - Midtbanespiller Fredrik Oldrup Jensen vraket milliontilbud fra Vålerenga og forlenger sin avtale med Odd.»

Dette var overskriften i Varden 18. september i 2013.

Allerede da, som 20-åring, hadde Oldrup Jensens markedsverdi en solid posisjon.

Lønna Vålerenga skal ha tilbudt var i millionklassen.

Det er mange 20-åringer som ville hoppet på det toget.

Ikke Oldrup Jensen.

- Pengene var ikke det viktigste for meg da, eller nå. Det viktigste var at jeg fikk spille og utvikle meg på best mulig måte. Jeg føler også at det sportslige tilbudet var vel så bra i Odd, og kanskje bedre. Det vat helt klart det som fikk meg til å bli i Odd selv om jeg absolutt fikk et bedre økonomisk tilbud i Vålerenga.

Musikk i ørene på en hver trener. Utenom Kjetil Rekdal i dette tilfellet da, selvfølgelig.

Selv om Oldrup Jensen valgte å bli i Odd, er det ikke på Skagerak Arena han har tenkt til å spille hele karrieren.

- Ambisjonene er å komme til utlandet og spille på høyest mulig nivå. Jeg tror selv at jeg kan bedre enn det jeg har vist i Tippeligaen til nå, men jeg har ikke noen tidsplan på når jeg skal ut. Det motiverer selvfølgelig å se (Martin) Ødegaard. Det viser jo at det er mulig og tilbakeviser myten om at norske spillere ikke er gode nok til å ta et så stort steg.

DÅRLIG RUSSETID

For å kunne ta stegene ut av landet er det noe som må ofres.

«Så snart gutta scorer mål, er det legitimt med cola og donuts #oddgrenland.»

Dette twitret Odd-back, Lars-Kristian Eriksen, med et bilde av blant andre Oldrup Jensen og Mathias Fredriksen som sitter og nyter cola og donuts i russeklær.

- Den tiden var veldig dårlig sett med russeøyne. Tror jeg var med på én sånn dåp, det var selvfølgelig uten alkohol det også. Mye av opplegget gikk jo i hverdagene og i helgene hadde jeg kamper, så det ble dårlig med feiring for meg. Får «ta´re» en annen gang, sier Oldrup Jensen og sikter nok heller til å feire eventuelle serie- og cupgull og det som måtte komme med karrieren, og ikke russetiden på nytt …

Det ble med andre ord ikke særlig mye sprell i russetiden. Heller ikke på treningsleir føler Oldrup Jensen for å bruke tiden på tull. Det får andre ta seg av.

- Der er ikke jeg den verste, det er faktisk de yngre gutta som tar seg av «pranksa». Det går mye i kortspill med straff. Det var en som måtte putte hodet i dass og dra ned. Det der holder jeg meg unna, sier han.

En ting han ikke holder seg unna, selv om han har råd til å takke nei til million-lønn, er skolen.

- Jeg går faktisk skole nå - økonomi på høyskolen i Telemark. Der studerer jeg 50 prosent. Det blir litt skippertak, ettersom jeg aldri får vært i timen. Jeg må lese alt selv. Det er litt dumt, men det har gått bra til nå, sier han.

Og den dagen fotballkarrieren er over, eller aldri fått fotfeste i det hele tatt, så er det ikke nødvendigvis økonom Oldrup Jensen blir. Men hva han hadde gjort om det ikke blitt fotball vet han ikke.

- Jeg har aldri hatt den jagerfly-drømmen. Det har alltid vært fotballen som har vært det jeg har ønsket. Det er litt sånn at jeg har ligget oppe noen kvelder og vært litt redd for hva hvis det ikke hadde blitt fotball - hva gjør jeg da?

Han trenger ikke ligge våken etter fjorårssesongen…

20 kjappe med Oldrup Jensen

- Beste motspiller?

- Willian på Shaktar Donetsk (nå Chelsea).

- Beste medspiller?

- Tommy Svindal Larsen, selv om jeg spilte med han på sine eldre dager, så kunne du se at det var noe spesielt med ham.

- Beste tippeligaspiller (i sesongen som kommer)?

- Vanskelig. Men jeg tror jeg må velge enten Jone Samuelsen eller Steffen Hagen. Jeg klarer ikke skille mellom de to.

- Beste spiller i verden?

- Umulig å komme utenom Ronaldo og Messi, men jeg sier Messi er best. Ronaldo har vært fryktelig god, men jeg er større fan av Messi.

- Favorittlag?

Manchester United, men jeg er ikke voldsomt blodfan.

- Hva gjør du når du ikke spiller fotball?

- Ser på fotball. Det blir jo mye fotball selvfølgelig. Er det kamper på kvelden så ser jeg på. Dagene går som regel i å trene, spise og være med venner på kvelden.

- Hva fikk deg til å begynne med fotball?

- Pappa og storebror. Pappa var veldig opptatt av fotball og broren min spilte alltid fotball, det er de som har dratt meg inn i sporten. Det var alltid moro med ballen og vi var mye på banen sammen.

- Har du holdt på med andre idretter?

- Nei. Det har alltid vært fotball. Jeg husker jeg hadde lyst til å begynne på litt forskjellig, men det ble aldri til noe. Fotballen tok så mye tid, og jeg var ikke villig til å legge vekk den for noe annet.

- Hva gjør deg sur?

- Gutta på laget, svarer han kontant før han legger til at å tape også kan gjøre han ganske forbannet.

- Hva ville du brukt 100 millioner på?

- Kanskje kjøpt meg en plass på et av det beste lagene. Satse på at noen av lagene er korrupte, svarer han etter en lang tenkepause og ler.

- Hva ville du snakket  med barack Obama om, dersom du fikk sjansen?

- Da måtte jeg spurt han om den håndhilsen han har med LeBron James blant annet. Den måtte jeg tatt opp.

- Et ferieminne du aldri glemmer?

- Tsunamien i Malaysia kommer jeg aldri til å glemme. Det gikk heldigvis veldig bra med oss, for utenfor hotellet vårt lå det to små øyer som tok den største støyten. Det kom jo bølger inn til oss på stranda også, men de slo akkurat ikke over toppen av stranda. Da alle andre gikk ut for å se, klatret jeg med alle klærne mine opp i et tre, i tilfelle vannet kom høyere.

- Hva er din drøyeste anmerkning?

- Usikker på om jeg fikk anmerkning eller brev hjem, men på barneskolen så hadde vi gutta en lek på fotballen som vi nekta å lære bort til jentene. Da ble ikke lærerne fornøyde, men det var guttas lek.

- Har du noen andre talenter?

- Jeg er glad i musikk og spiller litt gitar, men vil ikke kalle det en talent. Jeg legger nok ikke video ut på nettet for å bli neste Justin Bieber.

- Favorittmusikk?

- Veldig allsidig. Jeg kan høre på pappas gamle klassikere, men også det nyeste hiphop og RNB.

- Beste film?

- Inception. Første gang jeg så den måtte jeg se den to ganger på samme dagen.

- Hva måtte du gjøre som ny på Odd?

- Da måtte jeg synge, plystre og danset sammen med Emil Jonassen, Elbar Rashani og Snorre Kroksgård. Vi kom oss greit unna, uten å imponere stort. Det var deilig å være fire stykker der. Jeg gleder meg til i år.

- Hva er ditt beste fotballminne?

- Fjorårsesongen sett under ett. Cupfinalen er selvfølgelig stort, men jeg har satt meg som mål at det ikke skal være den største enkeltkampen jeg har spilt.

- Hva er ditt verste fotballminne?

- Det må bli cupfinaletapet. Eller juniorfinalen mot Tromsø hvor vi også tapte.

- Favorittmat?

Taco. Et sikkert valg, men ekstremt godt!

Det samme kan sies om klubbvalget hans enn så lenge.

Artikkeltags