Ung keeper trener med Odd

ODD-AKTUELL: Eirik Holmen Johansen prøvde seg på Odd-trening i går. Om kort tid bestemmer 15-åringen seg for om han skal bli Odd-spiller og gå på Toppidrettsgymnaset i Skien.

ODD-AKTUELL: Eirik Holmen Johansen prøvde seg på Odd-trening i går. Om kort tid bestemmer 15-åringen seg for om han skal bli Odd-spiller og gå på Toppidrettsgymnaset i Skien. Foto:

Artikkelen er over 10 år gammel

Eirik Holmen Johansen (15) skal trene med Manchester City i sommer. I går prøvde han seg hos Odd Grenland.

DEL

Den 194 cm høye 15-åringen spiller til daglig for vestfoldklubben Teie i 4. divisjon, og debuterte på a-laget allerede som 14-åring. Nå ser han etter bedre trenings- og kamparena. Odd Grenland kan bli neste stoppestad. Holmen Johansen har allerede kommet inn på Toppidrettsgymnaset i Skien.

IMPONERT

- Vi får se litt an hva det blir til, men jeg er imponert av Odd. Det er flotte fasiliteter her, og alt virker veldig profesjonelt. Jeg er klar for å trappe opp litt i forhold til 4. divisjon. Det ligger det til rette for her, sier han som også har trent litt med Sandefjord.

- Dessverre har jeg vært mye skadet og blant annet hatt tre beinbrudd. Nå skal jeg kanskje tilbake for å trene mer med Odd allerede torsdag, sier Teie-gutten.

15-åringen, som er høyaktuell for G16-landslaget, har også et stående tilbud om å prøvespille for Manchester City. Til sommeren benytter han muligheten. Da skal han trene med akademilaget i en ukes tid.

- Det gleder jeg meg veldig til. City er kjent for å få fram - og satse - på unge keepere. Jeg drar dit rundt 10. juli, forteller Eirik Holmen Johansen.

VIL BLI BEST

Forrige uke hadde Odd og keepertrener Einar Rossbach besøk av et annet stortalent, Breviks Johan Rustad - også han bare 15 år og 196 cm høy.

- Vi jakter keepertyper både med tanke på å finne en ny tredjekeeper og en ny ener på sikt, sier Rossbach, som ikke er redd for konkurranse i forhold til de juniorkeeperne som allerede er i klubben.

- Vi driver toppidrett og skal bli så gode som mulig. Da er det min jobb som keepertrener å finne de typene vi kan nå lengst med, sier Rossbach.

PS! Herolind Shala (15) fra Tollnes trener med Odd denne uka. Midtbanespilleren vil om kort tid bestemme seg for om han velger Odd eller Notodden fra og med høstsesongen.

Artikkeltags