Til Telemark for å bli best

Artikkelen er over 12 år gammel

LA MANGA: Fotballspillerne fra Telemarks toppidrettsgymnas valset over Lillestrøms talenter to ganger i går.

DEL

Telemarkingene er mange og gode på fotballinja til toppidrettsgymnaset. Men det er også meget sterke bidrag fra Buskerud. Den aller beste i går het Fredrik Gulsvik, er 17 år og kommer fra Gulsvik i Buskerud. Han går nå andre året på toppidrettsgymnaset, og blomstrer under Knut Helge Hagens ledelse.

Den tidligere Borg- , Pors-, Odd-, Moss-, Skeid- og Tollnes-spilleren er nå trener både for Odd Grenlands juniorlag og ved toppidrettsgymnaset i Skien.

OPTIMALT OG MAKSIMALT

- Hverdagen til spillerne er optimal. Det er også bra for meg som trener å ha kontroll over trening både på dagtid og kveldstid, sier Hagen, som lørdag tok med seg med seg elevene til La Manga. Der skal de være en uke.

- Her er det jo helt maksimalt - også for unge fotballspillere. Banene er perfekte, og de får smake litt på toppidrettskulturen som er under en treningsleir på La Manga. De føler seg som toppidrettsutøvere, og det er jo litt av kluet, smiler «Knuffe».

Fredrik Gulsvik kom til Skien sammen med barndomskameraten Marius Plassen. De vokste opp fem kilometer fra hverandre, og er nå glade de har flyttet til Skien.

- Jeg hadde bodd fem år i Spania, og skulle hjem. Jeg så en annonse for toppidrettsgymnaset i avisa. Da vi begge også kom inn, var det jo perfekt. Nå er målet å få en kontrakt med en klubb - helst Odd, samtidig som jeg vil gjøre det jeg kan for å fortsette på landslaget, sier G18-spilleren, som scoret tre mål da det antatt bestelaget til toppidrettsgymnaset slo elevene fra Lillestrøms fotballgymnas hele 4-1. Erik Skogen scoret det fjerde målet.

Tidligere på dagen spilte B-laget mot samme motstander, og vant hele 4-0 etter utrolige fire mål av Herkules-spiller Mats Marthinussen.

TYRKIA OG DANMARK

Rundt halvparten av Odds junior elitelag går på toppidrettsgymnaset.

- Jeg skulle gjerne hatt med hele laget her, men nå er det slik. Men de som spiller her i dag gjør meg stolt. Det jeg liker best er tonen og den gode innstillingen, sier trener Hagen.

Seinere i vinter skal juniorlaget til Tyrkia på treningsleir, mens toppidrettselevene også skal til Danmark.

Fire av guttene ved toppidrettslinja kommer fra Buskerud - det er viktig for utviklingen av både lag og enkeltspillere med talenter utenfra.

- Vi har gått ut bredt og reklamert for toppidrettsgymnaset. Det er viktig å få inn talenter utenfra, men selvsagt er det veldig viktig å ta vare på og utvikle telemarksspillerne, avslutter Knut Helge Hagen.

Artikkeltags