Storspilte mot gamle kjente

SPESIELT: Steffen Hagen (22) innrømmer at møtet med et ungt Start-lag ble noe spesielt ettersom han kjenner en hel del av spillerne. Kristiansand-gutten gjorde en strålende kamp på Sør Arena lørdag, men kunne ikke unngå at Start påførte Odd sesongens første tap.

SPESIELT: Steffen Hagen (22) innrømmer at møtet med et ungt Start-lag ble noe spesielt ettersom han kjenner en hel del av spillerne. Kristiansand-gutten gjorde en strålende kamp på Sør Arena lørdag, men kunne ikke unngå at Start påførte Odd sesongens første tap. Foto:

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Kristiansand-gutten Steffen Hagen (22) storspilte mot gamle kjente, men måtte bittert innse at Odd for første gang i år gikk både mål- og poengløse av banen.

DEL

Et godt Start-lag fikk helt fortjent med seg alle tre poengene i lørdagens kamp, men etter å ha holdt nullen i 90 minutter - og blitt mer og mer fornøyd med det ene poenget - var den sene scoringen til Geir Ludvig Fevang ekstra sur for Steffen Hagen & co. Midtstopperen var etter TAs mening banens ener og leverte en glimrende kamp, kanskje en av sine beste i Odd-drakta.

- Jeg har nok spilt bedre kamper. Vi må også huske at dette er 1. divisjon. Men formen er god og jeg spilte også bra for U21-landslaget tidligere i uka, forteller Hagen, som både spilte back og midtstopper da Norge vant 4-1 over Skottland tirsdag.

Etter torsdagens Odd-trening fikk han beskjed om at han skulle spille på bekostning av Torjus Hansén.

KJENTE ANSIKTER

Lørdagens tap gjør at Steffen Hagen ikke helt klarer å glede seg over egne prestasjoner.

- Nå er det fryktelig surt siden vi hadde det ene poenget, men Start spiller godt og det overrasker meg ikke. De har mange gode spillere. Jeg kjenner vel halve laget nå som de har satset ungt. Det er flere jeg har spilt både med og mot på blant annet kretslag og landslag. Jeg har også gått på skole med flere av dem, så det er jo litt spesielt, forteller Hagen, som sammen med bysbarn Sven Fredrik Stray ble igjen i hjembyen for å hilse på familie og venner etter kampen.

TOK TAK

Odd Grenland åpnet kampen klart best, og anført av en meget bevegelig og formsterk Tommy Svindal Larsen kom også målsjansene. Espen Ruud traff stolpen på et frispark, før Kenneth Dokken tok returen som en bedre plassert Jacob Sørensen heller skulle fått. Men også hjemmelaget hadde sine sjanser i det som var en åpen og underholdende fotballkamp. Odd-keeper Espen Isaksen var bra med på notene flere ganger, spesielt da Espen Olsen tidlig kom til et skudd, men også da Christer Kleiven midtveis i omgangen fikk avsluttet fra kort hold.

Utover i omgangen tok Start mer og mer over, men Peter Kovacs kunne gitt Odd ledelsen da han svakt headet over fra god posisjon. Minutter etter reddet samme Kovacs på streken da at Lars Martin Engedal fikk avsluttet etter en corner.

I 2. omgang handlet det mest om Start. Vertene etablerte i perioder et stort trykk, og skapte også flere gode muligheter ved både Espen Olsen og Bernt Hulsker. Den aller største reddet Steffen Hagen på streken.

Kenneth Dokken var nærmest for Odd da han sendte i vei en suser mot nettmaskene. Men på en dag det meste ble feil for Jacob Sørensen, løp dansken rett i skuddbanen og stoppet skuddet.

I kampens siste minutt styrte en umarkert Geir Ludvig Fevang ballen i mål fra fem meter. Espen Isaksen kunne muligens reddet, men det var langt ifra noen keepertabbe.

- Den kommer fort, og er utenfor min rekkevidde, men alt er jo mulig uten at jeg nå kan si at den burde jeg tatt, sier keeperen.

UT AV BOKSEN

Steffen Hagen var heller ikke helt fornøyd med sin prestasjon ved scoringen.

- Jeg kommer på det første innlegget, men får ikke rensket godt nok unna slik at det blir et innlegg nummer to. Da har jeg blitt dratt for langt ut av boksen, noe som er med og gjør at Geir Ludvig får stå altfor ensom på bakre, resonnerer midtstopperen.

Trener Dag-Eilev Fagermo konkluderte med at dette var en så god 1. divisjonskamp at det var eliteserienivå.

- Det må være den beste kampen i divisjonen i år, men vi har en stor svakhet i spillet vårt og det er kantene. De var svake i dag. Kovacs vinner alt, men ingen er der til å ta imot. Men alt i alt vinner ikke Start helt ufortjent, sier Fagermo og smiler - fullt klar over sjansestatistikken.

Likevel så han muligheten til å få med seg ett poeng - fortjent eller ikke. Det var også grunnen til at han ventet så lenge med det siste byttet.

- Det var litt taktikk i det, ja. Vi ville sette inn Fredrik Gulsvik på overtid. Siden vi byttet to så tidlig, tok vi heller ikke sjansen på å bruke det siste bytte tidligere, innrømmer Fagermo.

På spørsmål om han nå er glad det blir slutt på rekordsnakk, svarer han dette:

- Jeg skulle gjerne sett at Odd satte ny rekord i 1. divisjon med åtte strake seire, men nå kan vi feire at vi har klart sju. Det skal vi være stolte av.

Artikkeltags