Storebror fortsatt best i Porsgrunn

JUBEL: Kjetil Svarteberg har her gitt Pors ledelsen mot Hei. Svarteberg scoret ett til i kampen som endte 5-1 til Pors.

JUBEL: Kjetil Svarteberg har her gitt Pors ledelsen mot Hei. Svarteberg scoret ett til i kampen som endte 5-1 til Pors. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

PORSGRUNN: Pors gikk til topps på tabellen etter å ha slått Hei 5-1 på Heistad i 16. maikampen. Men det kunne gått helt annerledes..

DEL

300 tilskuere møtte opp i regnværet og så et Pors-lag gå opp til 2-0 og ha full kontroll. Men så reduserte Hei, og 12 minutter før slutt ble det dramatisk. Hei fikk straffespark. Simen Ruud mot Pors-keeper Anders Klemensson. Men lillebror Ruud misset akkurat som storebror Espen gjorde for Odd mot Rosenborg forrige søndag. Klemensson reddet denne gang, og lufta gikk ut av et hardtkjempende hjemmelag. Pors scoret både tre, fire og fem før dommer Erik Sannerholt blåste av kampen.

- Akkurat nå er det grusomt surt. Hadde vi satt den straffen kunne alt skjedd. Vi var best i den perioden og ville fått ny "go". Det spørs også hvordan Pors hadde reagert psykologisk. Tapet er utrolig surt, men jeg er stolt av gutta, sier Hei-trener Sverre Sveen.

- Vi har full kontroll, men da de fikk reduseringen ble det fyr i teltet hos Hei. Heldigvis redder Klemensson straffen. Hvis ikke kunne det selvsagt sett annerledes ut. Men da vi fikk 3-1 var det over, sier Pors-trener Brede Halvorsen, og fortsetter:

- Kampen ble som forventet. Hei ligger lavt og gjør det vanskelig for oss, og så kontrer de. Men vi vinner greit på en fin dag for fotball.

Kjetil Svarteberg (to straffer), Frankeh Colley, Christoffer Riis og Stefan Mladenovic scoret for Pors.

Murtadha Al Salhi reduserte for Hei.

Pors topper nå avdeling 5 i 3. divisjon, men de har vel å merke en kamp mer spilt enn Start 2, som ledet før kampene 16. mai, men Pors står nå med knallsterke fem seire og kun ett tap, mot nettopp Start 2, etter sesongens seks første kamper. Pors har dermed kurs mot 2. divisjon igjen. Start 2 spiller for øvrig tirsdag, hjemme mot Odd 3.

16. mai er fotballens store dag. Rundt om i fylket er det godt besøkte kamper i flere divisjoner. Notodden tar imot Gjøvik-Lyn i 2. divisjon (kl. 16.00), før den største festkampen i Telemark denne lørdagen spilles i Skien der Odd møter Haugesund klokka 18.00. Der er det ventet et sted mellom 9000 og 10 000 tilskuere.

Så mange var det ikke på Heibury der Hei tok mot Pors klokka 14.00. Pors' nedrykk i fjor gjorde at dette lokaloppgjøret igjen ble aktuelt i 3. divisjon. Rundt 300 tilskuere møtte opp for å se porsgrunnsderbyet. Hadde det ikke vært for regnværet, ville det trolig kommet dobbelt så mange tilskuere på Heibury.

Hei står fortsatt med fire poeng, og er nummer 13 i 3. divisjon avdeling 5.

Artikkeltags