Nå er det tid for fotballfest

FESTTID: Dag-Eilev Fagermo håper publikum møter opp i stor skala når Odd møter Haugesund i dag. I går var det solgt cirka 8000 billetter til kampen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

FESTTID: Dag-Eilev Fagermo håper publikum møter opp i stor skala når Odd møter Haugesund i dag. I går var det solgt cirka 8000 billetter til kampen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

SKIEN: Dag-Eilev Fagermo og Odd-spillerne håper så mange som 10 000 mennesker finner veien til Skagerak arena på fotballens nasjonaldag.

DEL

Det er klart for fotballfest når Odd får besøk av Haugesund. I går var det solgt cirka 8000 billetter til kampen.

– Jeg tror på opp mot 10 000 tilskuere. Det er klart det er ekstra moro med 16. mai-kamp, men vi har hatt det kjempemoro hele tiden. Vi har aldri hatt så mange folk på kampene våre som nå. Klubben har vært flinke med ulike tiltak, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

– Bare en vanlig kamp

Også spillerne håper på femsifret antall tilskuere i dag. Fredrik Nordkvelle og Espen Ruud er enige om at 10 000 er mulig å nå.

– Ja, det kan vi håpe på. Mange tilskuere merkes for oss som er ute på banen, sier Ruud.

– Dette er jo fotballens festdag. For oss er det bare en vanlig kamp, men vi håper på mye folk og god stemning, fortsetter Nordkvelle.

Han mener det var viktig at Odd fikk med seg en 2-0-seier mot Strømsgodset sist.

– Det var viktig, også med tanke på tilskuertallet lørdag. For laget var det deilig med en seier igjen. Det gir ekstra ro i laget, sier midtbanespilleren, som var meget god etter pause mot gamleklubben onsdag.

Slår årets rekord?

Billettsjef i Odd, Kristian Hauge, er kanskje ikke like optimistisk som spillergruppa når det gjelder å klare 10 000-grensen.

– Det er fristende å håpe på 9000 tilskuere. Det vil i tilfelle være knallbra mot et lag som Haugesund, sier Hauge.

– Vi merker litt ekstra på folk at dette er fotballens nasjonaldag. Det kommer en del klubber og foreninger gjennom Grasrotfesten. Det er hyggelig, fortsetter billettsjefen, som tilføyer at kamptidspunktet er perfekt.

Odds publikumsrekord på Skagerak arena denne sesongen er 9073 tilskuere fra møtet med Rosenborg.

– Realistisk tror jeg ikke vi slår rekorden, men jeg håper selvsagt på det, smiler Hauge.

Har fått ekstra energi

Odd leverte årsbeste da Strømsgodset ble slått onsdag. Dag-Eilev Fagermo hadde ikke noen startoppstilling å dele ut i går, men lite tyder på at det blir store endringer etter Godset-matchen.

– Frode (Johnsen) er ikke aktuell på grunn av skade, men ellers er alle klare. Selv om vi er inne i et tøft kampprogram har vi fått masse energi av å spille som vi gjorde mot Strømsgodset. Mange tilskuere gir også ekstra energi. Derfor tror jeg ikke det blir så mye rotering, sier treneren.

Målet er å styre kampen, slik det ble gjort mot Godset.

– Vi pleier å ha ballen mest. Det er målet hver gang vi spiller hjemme - også mot Haugesund, sier Fagermo.

Fredrik Nordkvelle tror ikke på noen enkel kamp, selv om Haugesund har vaklet innledningsvis i sesongen.

– Jeg tror det blir tøft. Det er vanskelig å si hvordan Haugesund kommer til å opptre. Kanskje legger de seg lavt og satser på kontringer, sier porsgrunnsgutten.

Artikkeltags