Straand Hotel satser målrettet på å bli Norges beste hotell for MC- og bilturister, uavhengig av alderen og størrelse på kjøretøyet.

I år lanserer de et nytt arrangement og forventer storinnrykk av bilentusiaster når de inviterer til det første Straand bilfinale-arrangementet i samarbeid med Vest-Telemark Motorhistoriske Klubb og Vest-Telemark AMCAR klubb.

– Vi inviterer veteranbiler, nye biler, sportsbiler, street cars, leverandører av rekvisita og deler, og alle bilentusiaster hjertelig velkommen til høstmønstring i Vrådal, melder Straand hotel.

Bilweekend

Straand familien er en bilinteressert familie som har flere veteranbiler i sin portefølje. En av veteranbilene står utstilt på Z-museum i Treungen. Hotellet har også en Cadillac cevil kabriolet som bryllupsbil, traktor, minibuss, lastebil og har også investert i sportsbil.

– Vi gleder oss mye til å arrangere vår første Straand Bilfinale, sier Lars Arne Straand, direktør og 5. generasjon driver av familiehotellet Straand hotel.

I løpet av helgen blir det mulig å treffe sentrale bilentusiaster i bransjen og parkeringen vil bli fylt opp med flere unike biler. Blant annet:

  • Den tidligere Volvoen fra Rådebank på NRK
  • Replica av Elanor fra filmen Gone in 60 second
  • Nissan Skyline R34 GTR
  • DeLorean – replica fra filmen Tilbake til framtiden
  • Replica fra Fast & Furious filmen
  • Volvo 1981 262C Solaire cab
  • Lamborghini Huracan Performante
  • Ford GT 40
  • Lancia Kappa fra 1919

I tillegg kommer Team tyggegummi og Hasdal racing med flere biler, og Vidar Haugen tar med seg sin selvbygde Ford A Speedster.

– Vi er stolt over å ha fått et godt program på plass. Det har vært spennende å komme i kontakt med ulike deler av bilbransjen og vi er spent på hvor mange som kommer innom biltreffet siden det er første gang vi arrangerer det. Vi håper på full parkering og fullt hus, og å se bilinteresserte i alle aldre, sier Katrine Straand, hotellsjef for Straand hotel og 5. generasjon driver av familiehotellet.

– Starten på en ny tradisjon

– Det har vært så gøy å ringe rundt og høre om folk har lyst til å komme og stille ut bilene sine. Vi har kun fått positive tilbakemeldinger, så dette er virkelig noe som treffer og som folk har lyst til å være med på, sier Anita Bakkan, treffsjef og ansvarlig for å ha satt sammen programmet for arrangementet.

Treffet har fokus på gode kjøreopplevelser, visning av bilmodeller, sikker kjøring, paneldebatt, miniforedrag og hyggelig sosialt samvær.

Til hotellet kommer også Torodd Overåsberget og Kenneth Sivertsen fra Wunderland serien på TV2, Norwegian Car Girls, Norsk Motorveteran, Bilnorge.no, Norgesdekk og Bilpleie kongen kommer.

I tillegg kommer Benny Christensen fra Broom på TV2 som er konferansier under hele arrangementet.

– Dette tror jeg blir en fin og hyggelig avslutning på bilsesongen. Dessuten blir variasjonen stor, med både gamle og nye biler, samt delmarked. Det er jo som en godtepose for alle som har lidenskap for bil, sier han.

– Det at vi favner bredt og ønsker å lage en møteplass på tvers av de ulike bilene og merkene tror vi er det som skiller dette arrangementet fra mange andre. Det er stas å ha med Vest Telemark Motorhistoriske Klubb og Vest-Telemark AMCAR klubb på laget. Vi gleder oss til årets Straand bilfinale og tenker at dette er starten på en ny tradisjon. Vi ønsker å bygge dette treffet opp til å bli like stort som Straandtreffet vi har for motorsykler, sier Lars Arne Straand.

I tillegg til bilfinale drar de i gang en gjenbruks pop-up sammen med naboen, Sølvsmedtunet.

– Der har vi fylt lokalet med klær, sjal, vesker og sko, så man har også mulighet til å ta en tur inn der og finne mye fint fra 150 kroner til 1300 kroner, sier Katrine Straand.