Fredag ble en sjøbod i Kragerø lagt ut for salg med en prisantydning 3,5 millioner kroner. Eiendomsmegler og daglig leder av Aktiv Eiendomsmegling Kragerø, Ronny Jørstad, opplyser at sjøboden aldri har vært solgt før. Nylig ble det imidlertid solgt en sjøbod i Kil i Sannidal for tre millioner kroner.

– Det er mange år mellom hver gang jeg selger noe sånt, så å si noe om markedet er vanskelig. Jeg kan ikke huske at jeg har solgt noe som jeg kan sammenlikne med. Det blir spennende å se responsen, sier Jørstad.

Han tror sjøboden vil være spesielt attraktiv for to kjøpegrupper.

– Noen som har hus i området og trenger plass til båten kan være interessert, men mer sannsynlig er nok noen av hytteeierne på øyer og skjær, som ønsker båtplass og parkeringsplass på fastlandet. Her har du to parkeringsplasser på sommeren og en hele året ved siden av sjøboden, sier eiendomsmegleren.

Det følger også med tre båtplasser i Tallakshavn til sjøboden, hvor den ene er på 10 meter.

– Det vil være private visninger etter avtale, sier Jørstad, som ikke har avtalt noen foreløpig.

Han opplyser at eiendomsmarkedet har roet seg noe etter en hektisk start på året.

– Vi har vært inne i et marked i lang tid hvor alt har gått til rekordpriser. Jeg føler nå at vi har kommet inn i et litt mer normalt marked, hvor ting ikke blir solgt så fort som tidligere i år, sier eiendomsmegleren.