Banksjef Per Halvorsen i Sparebank 1 Telemark sendte nylig av gårde et regnskap som viser driftsinntekter på 794 millioner kroner, en oppgang på 30 millioner fra året før.

Driften har trolig vært enda bedre enn det resultatet antyder. På grunn av pandemien har banken satt av 35,5 millioner til tapsavsetninger, mens det reelle tapet trolig er lavere.

Aktive

Det innebærer at pengene mest trolig vil dukke opp igjen som overskudd på et senere tidspunkt.

– Det er fordi vi har vært aktive og har klart å finne løsninger, sier banksjefen. Han er svært fornøyd med resultatet Sparebank 1 Telemark leverer gjennom et krevende år.

Driftsresultatet endte på 456 millioner, tapsavsetningene var på 35,5 millioner og banken betalte 86,3 millioner kroner i skatt.

Slår seg sammen

Dette er det siste årsregnskapet Halvorsen presenterer fra hovedkontoret i Porsgrunn. Om noen måneder flytter han til et nytt kontor ved Torp i Sandefjord etter at Sparebank 1 Telemark slår seg sammen med Sparebank 1 BV. Det nye navnet på banken blir SpareBank 1 Sørøst-Norge.

– Arbeidet med fusjonen går etter planen. Vi har fått godkjenning fra Konkurransetilsynet og svaret fra Finanstilsynet skal være rett rundt hjørnet. Planen er å fusjonere i sommer, men jeg sitter her i Porsgrunn frem til de nye lokaler står ferdig til høsten, avslutter banksjefen.