Steinar (29) er fortsatt sporløst borte

Foto: Privat

Foto: Privat

Artikkelen er over 4 år gammel

STOCKHOLM/SILJAN/TØNSBERG: Leteaksjonen etter 29 år gamle Steinar Bergh fra Siljan har så langt vært uten positivt resultat.

DEL

Siljansmannen, som nå er bosatt i Tønsberg, er meldt savnet i Sveriges hovedstad Stockholm.

ETTERLYSES OGSÅ I SVENSKE MEDIER

Knut Erik Ågrav ved krimavdelingen hos politiet i Vestfold opplyser til TA tirsdag ettermiddag at de har løpende kontakt med svensk politi, og at de har bedt om opplysninger så fort det er utvikling i saken.

- Det er svensk politi som har direkte kontakt med den savnedes familie og pårørende, opplyser Ågrav.

Mandag ettermiddag sendte politiet i Stockholm ut en savnetmelding etter Bergh. Han har også blitt etterlyst med navn og bilde i store svenske aviser som Expressen.

SIST SETT LØRDAG

Han ble sist sett lørdag den 24.januar etter at han forlot en leilighet ved Götagatan 60, som ligger i Södermalm. Klokken skal ha vært omtrent 01.45 på natten, opplyser svensk politi.

Den savnedes søster, Jannik Bergh, fortalte til TA mandag kveld at broren skal ha hatt sms-kontakt med sin samboer hjemme i Norge ved ett-tiden lørdag. Etter dette har ingen hatt kontakt med 29-åringen.

GIKK UT ALENE

Søsteren er selv i Stockholm for å delta i søket etter Steinar.

- De var tre kolleger som reiste sammen, og de var på et utested eller restaurant som heter Bar 54 fram til ett-halv totida om natta. Da gikk de hjem til en leilighet de lånte i nærheten, men broren vår var ikke klar for å legge seg ennå. Han tuslet derfor ut igjen alene, opplyser søsteren.

Bankkortet hans ble liggende igjen i leiligheten.

TRENGER DAGLIG MEDISINERING

Berg lider av diabetes 1 , og er avhengig av daglig medisinering. Svensk politi har i den forbindelse gjort kontroller på sykehus, men uten resultat. Flere hoteller er kontaktet, og politiet undersøker nå om overvåkningskameraer kan ha fanget opp noe.

Steinar Bergh beskrives som slank, cirka 170 cm høy og med kort brunt hår. Han var kledd i blå skjorte, blå jeans og mørkeblå jakke da han forsvant.

Den svenske organisasjonen Missing People Sweden har engasjert seg i saken, og de bidrar med frivillig letemannskap.

Stockholmspolitiet har bedt publikum om tips på telefon (+46) 114 14.

Artikkeltags