Dette funnet ble i sin tid gjort i en grøft i Fjærekilen. Trolig var det et tilfelle av forsikringssvindel som på denne måten ble avslørt for bilen var kuttet opp i småbiter for å skjule alle spor.

SIKRER BEVIS

- Når vi kommer over slike tilfeller tar vi bilder for å sikre beviser, sier Jørn Austad i Grep Porsgrunn. Han har ansvaret for kontrakten med NCC Roads som går ut på å rydde langs veiene i hele Skien kommune. Det skjer fra tid om annen at hele lass med avfall er kjørt rett ut i grøfta i stedet for å kjøre innom fyllinga. Det kan ende med bot for gutta i Grep er ikke redd for å si fra dersom de finner navnet på miljøsvinene.

MYE SKRYT

I snart fire måneder har de ryddet grøftene for alt av søppel. I tillegg har Grep ansvaret for å vaske og male støyskjermer samt slå gress langs veiene og i midtrabattene.

- Det er en givende jobb og vi får mye ros for den jobben vi gjør, sier Austad. Han er arbeidsleder, men også gutta som utfører jobben er fornøyd.

- Det er en hyggelig jobb hvor vi får være mye ute i friluft og jobber sammen med trivelige kamerater, sier Erik Gjerde, Steffen Løberg og Bård Lunde Nilsen. De forteller at bilistene kaster fra seg mye forskjellig.

- Det er alt mulig fra pølsepapir, til colaflasker, plastposer og snusbokser, nevner Gjerde som eksempler. Følgebilen blir fort fylt opp med sorte søppelsekker.

EKSTRA ILLE

Noen steder er det ekstra ille og det er generelt mer søppel langs sentrumsnære veier enn lenger ut på landet.

- Det er spesielt ille i nærheten av avfallsanleggene, sier arbeidsleder Austad. Det er helt klart at mye søppel faller av tilhengeren allerede før avfallet når frem til dynga.

- Ja enkelte steder ser det ikke ut, forteller han. I løpet av de neste ukene vil likevel mesteparten bli plukket opp av de flinke gutta i Grep.