Forrige bok ble revet ut av hyllene på en uke - nå kommer bok nummer to

Stort: Det første opplaget av «Kofteboken 2» er på 10 000 eksemplarer. Da trengs det mye papir.

Stort: Det første opplaget av «Kofteboken 2» er på 10 000 eksemplarer. Da trengs det mye papir.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

SKIEN: Strikkere over hele landet venter spent på oppfølgeren. Denne uka gikk «Kofteboken 2» i trykken.

DEL

Med sin blanding av nostalgiske strikkemønstre, koselige bilder og norsk tradisjon, ble den forrige kofteboken til Liv Sand vik Jakobsen og Lene Holme Samsøe, en dundrende suksess.

Tidligere i år ble det kjent at duoen jobbet med en oppfølger og denne uka fikk TA bli med på trykkingen av den nye boka i Skien.

Større opplag

Og ting kan tyde på at de norske koftestrikkerne bare sitter og venter på å kaste seg over den nye utgaven, som har fått lanseringsdato 21. november.

– Det er jo vanselig å si på forhånd hvordan den vil bli mottatt, men vi har i hvert fall fått med oss at det er mange som gleder seg og vi har også fått mange forhåndsbestillinger, sier Liv Sandvik Jakobsen, som torsdag var til stede for å overvære trykkingen av de ferske boksidene.

Forrige gang forsvant hele førsteopplaget på rundt en uke, så denne gangen har de valgt å øke antallet fra 7000 til 10 000, og håpet er at også denne utgaven vl fly ut av butikkhyllene.

Trykkes i Skien

Og akkurat som forrige gang trykkes også den boka i Skien, hos Eric Tanche Nilssen.

– Det er jo ikke så vanlig å trykke i Norge lengre, men for meg er det veldig viktig at jeg kan ha en god dialog og kontroll på prosessen, unserstreker Jakobsen.

Bak forfatteren, ligger det stabler på mange tusen ark, med fargerike bilder av kofter i mange ulike varianter.

– Det er jo veldig deilig nå som den endelig går i trykken. Det har vært en rimelig intensiv periode. Men framover nå blir det jo selvfølgelig spennende å høre hva folk synes.

Enklere

Etter fjorårets bokprosjekt var forfatteren sikker på at det kom til å bli en lang pause fra både kofter og strikking, men det viste seg å være vanskeligere enn hun trodde.

– Vi greide rett og slett ikke å stoppe jakten på gamle koftemønstre, så da vurderte det en liten stund, før vi bestemte oss for å kaste oss inn i det en gang til.

Men selv om det har vært mye jobbing. har prosessen vært enklere denne gangen.

– Forrige gang skulle vi jo starte et eget forlag, og det var mange praktiske ting som skulle løses. Denne gangen har vi fått konsentrert oss litt mer om å bare lage bok.

Men likevel har det krevd mye innsats.

– Det har jo gått i ett det siste året. Familien synes kanskje det har blitt litt mye kofter.

Samme uttrykk

Den nye boken er i følge forfatteren ganske lik den gamle, med fokus på sjarmerende nostalgi og tradisjonelle strikkemønstre.

– Folk kommer til å kjenne igjen uttrykket, det blir en videreføring av den forrige boka. Men denne gangen har vi valgt å ha med flere sider og enda flere kofter, hele 54 i tallet, med oppskrifter for både barn, dame og herre.

Det er med andre ord bare å klargjøre garn og pinner for en ny runde med koftestrikk.