I 2022 har endelig flere festivaler startet opp sine arrangementer etter pandemien. Sist helg arrangerte Countryfestivalen i Seljord sitt første arrangement på tre år. Festivalsjef Yvonne Eilefstjønn er svært fornøyd når hun oppsummerer årets festival.

– Vi er svært godt fornøyde med årets arrangement. Det at så mange ønsker å besøke oss, gleder oss stort! Blandingen nye og gamle besøkende viser at Countryfestivalen både tiltrekker seg nye gjester i tillegg til gjenbesøk fra vårt svært lojale publikum. Vi har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger på arrangementet. Artistene våre leverte fantastiske konserter, og jeg tror mange har med seg minner for livet. Det er fantastisk å være tilbake med Countryfestival på Dyrskuplassen, forteller hun.

Selv om det har vært pandemi, mener hun at det å arrangere ikke var noe stort problem.

– Altså selvfølgelig var det litt rart å komme tilbake, men når du har gjort dette like lenge som meg, så sitter det nesten bare i ryggraden, sier hun videre.

Det var et stort billettsalg til festivalen. Ifølge Eilefstjønn var det 25 000 solgte billetter til årets festival.

– Vi jobber jo også alltid med å forbedre festivalen. Men vi fikk mye god tilbakemelding fra publikum i år, og det varmer jo oss noe veldig.

– Alle leverte

Eilefstjønn hadde noen favoritter under festivalen.

– Det er jo tøft å si hvem du likte best. Hellbillies var helt fantastiske og Gunslingers skapte noe sjukt stemning. Men alle som var på scenen denne helgen leverte noe fantastisk.

Den positive tilbakemeldingen kommer til tross for at storstjernen Travis Tritt, som var booket inn som toppnavn, ikke dukket opp på festivalen.

– Det stemmer at han bare brøt kontrakten, rett og slett. Men jeg tror det sier noe om resten av festivalen, fordi selv om det skjedde så var publikum fortsatt fornøyde. De visste sikkert også at vi hadde en lang list med andre talenter, og at festivalen er litt større enn headlineren.

TA spør sjefen litt om det økonomiske bak festivalen. Pandemien har gjort at flere festivalarrangører har slitt økonomisk. Eilefstjønn takker myndighetene for hjelpen.

– Det er deilig å bo i et land som har et kulturråd som kunne støtte festivalen, og skjønte hvor viktig den var for folk.

Veien videre

Eilefstjønn tar seg ikke tid til å feire suksessen altfor lenge. Allerede nå er hun i gang med planleggingen av neste års festival.

– Det skal så utrolig mye til for å planlegge et arrangement som dette. Dette er noe vi har lyst til å fortsette med i mange år framover, så derfor må vi passe på at alt blir så bra som mulig.

– Det er alltid viktig å lære, og derfor må vi komme oss videre.

På spørsmålet om hva som vil skje til neste år – og blant annet om det er noen store stjerner på listen – ler festivalsjefen.

– Jeg vil ikke si noe altfor konkret nå med en gang. Selvfølgelig er jeg ikke redd for å drømme stort, og jeg tenker absolutt på noen, men som sagt tørr jeg ikke røpe noe altfor tidlig enda.