Wetle Holtan er død

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Forfatter Wetle Holtan er død. 44 år gammel.

DEL

Han ble funnet død søndag ettermiddag.

Det bekrefter en nær venn, overfor TA.

Det var mandag ettermiddag at nyheten om musikeren og forfatteren fra Siljan var gått bort spredde seg på facebook, og utover kvelden strømmet det inn med kondolansehilsener fra fjern og nær.

Al de Loner alias Atle Bystrøm, som også var venn av avdøde, skrev følgende på sin facebookside mandag ettermiddag:

"Wetle var den første trommeslageren til Midnight Choir, men ga seg som musiker etter en turbulent Sverige-turné tidlig på 90-tallet.

Midnight Choir erstattet aldri Wetle, men fortsatte videre som trio.

Wetle forble dog en sjelsfrend, og da bandet mottok Spellemannprisen for albumet "Amsterdam Stranded" i 1998, leste de høyt fra Wetle Holtans poesi i sin takketale.
 

Wetle satte stor pris på denne gesten. Vi håper i samme ånd at du setter pris på denne…

Wetle gav ut flere skuespill og diktsamlinger på Kolon-forlag. Han mottok en rekke priser for sitt forfatterskap, blant annet Ibsen-prisen, og hans skuespill ble oppført også utenfor landets grenser blant annet i Paris.

Wetle arbeidet også en god del med oversettelsesarbeid. Blandt forfatter han lot seg inspirere av kan vi nevne spesielt to; Tor Ulven og Samuel Beckett.

Musikalsk sett var Wetle lidenskapelig opptatt av den kanadiske pianisten Glenn Gould. Vi takker deg for alt du ga, Wetle, og hilser deg med disse ord fra Salmenes bok 139, vers 8-12:

"Farer jeg opp til himmelen, så er du der. Og vil jeg rede mitt leie i dødsriket, se, da er du der. Tar jeg morgenrødens vinger, og vil jeg bo ved havets ytterste grense så fører også der din hånd meg, og din høyre hånd holder meg fast. Og sier jeg: La mørket skjule meg, og lyset omkring meg bli natt - så gjør heller ikke mørket det mørkt for deg, natten lyser som dagen, og mørket er som lyset." "

Artikkeltags