Det var den samstemte dommen fra Karen Simonsen og Gudrun Juliussen om den utendørs forestillingen som ble servert fredag. TA fikk anledning til å følge forestillingen fra balkongen sammen med dem.

Kavalkade

Nede på bakken underholdt Lena Barth Aarstad, Ruben Kvålseth og Espen Gundersen med utdrag fra «Lalla & Rose», som varte en drøy halvtime.

– Vi har flyttet Chat Noir til Ulefoss, introduserte Barth Aarstad og startet kavalkaden med norsk humor gjennom 100 år.

Forestillingen ble fredag vist både på Nome sjukeheim og på Ringsevja bo- og servicesenter (Ribo).

Høydepunktene kom tett, og særlig parodiene på Leif Juster, Carsten Byhring og Dizzie Tunes slo an på denne balkongen.

– Det er så likt, sa en imponert Karen Simonsen, og det er lett å være enig. Ruben Kvålseth er kjent for sine imitasjoner, og fikk beboerne tilbake til gode gamle dager og kjente figurer.

– Det var de gamle som kunne det, slår Gudrun Juliussen fast. Med sang og musikk fikk gamle minner liv, og takten ble trampet.

Vellykket

Med unntak av at det ble litt kaldt på balkongen med et kjølig drag i lufta, var de storfornøyde etter konserten. Det var også kulturkonsulent Birte Nesteng og Ribo-leder Kari Møllen.

– Det er artig å prøve noe nytt, og dette fungerte veldig bra. Vi så at det kom folk fra andre avdelinger for å få med seg dette, sier de. Arrangementet blir betalt av potten fra den kulturelle spaserstokken.

– De fleste arrangementer i våren måtte jo avlyses, så vi er strålende førnøyde med at vi fikk dette til. Det er veldig viktig å se kulturtilbud i sammenheng med andre kommunale tjenestene ved en gradvis åpning, forteller Nesteng.

Nå blir det ny konsert 4. mai. Da kommer Espen Gundersen tilbake og har med seg kona Hilde. Forestillingen heter «Vårklang» og skal både til Lunde og Ulefoss.

– Det blir nesten som «drive in», smiler Nesteng.

– Kjempekoselig stemning

Lena Barth Aarstad var også veldig fornøyd med den litt uvante arenaen.

– Det var en fin arena, og det var morsomt å prøve det ut. Det var en kjempekoselig stemning, og dette er en fin bakgård. Det må være helt luksus å sitte der opp, det er rene kongelosjen, mener hun.

Hun synes det er gøy å turnere rundt på sykehjemmene.

– Det er kjempestas å komme ut og glede de som trenger det mest. Vi ser hvor mye det betyr for dem. Dette er en humorforestilling for godt voksne. Det er ikke så mange som har det tilbudet, og jeg tror det er noe de trenger nå.

Langt mellom oppdragene

Det er også fint for artistene å komme seg litt ut, i disse koronatider er det langt mellom oppdragene.

– Vi er så glade for å kunne spille, slår hun fast.

Det startet med et besøk på Brevik sykehjem.

– Etter det tror jeg vi har vært på nesten alle sykehjem i Bamble, Porsgrunn og Skien. Den forestillingen vi har er perfekt nå for denne aldersgruppa. Vi har prøvd å tilpasse det litt vær og vind, sier hun.

Litt korona var lagt inn, og en elegant variant tilpasset Telemark i den berømmelige tannlegesketsjen til Rolv Wesenlund og Harald Heide Steen. Der måtte Barth Aarstad i Heide Steens gamle rolle motvillig innrømme at elven fra Skien til Porsgrunn heter ... Skienselva, da tannlegeboret truet.