– Hvis han ikke får med seg folkene, så truer han med bank, sier den foresatte til en av guttene som skal ha vært med på kjøretur etter et av biltyveriene i Grenland den siste tiden.

TA skrev torsdag om den unge kriminelle gjengen med 12-, 13- og 14-åringer som stjeler biler og kjører lange strekninger i høy fart til blant annet Oslo, Kristiansand og Notodden.

Politiet advarte allerede i fjor om de unge lovbryterne, som de siste ukene har stjålet flere biler i Grenland.

Den foresatte avviser at sønnen er med i denne gjengen og forteller at gutten kun har vært med på én tur.

Smører ungguttene

Da skal den eldste i gjengen, som skal være 15 år og ikke 14, ha fått med seg gutten på kjøretur via en chattegruppe på Snapchat. 15-åringen skal da først ha stjålet bilen, for så å plukke opp gutten på et avtalt sted en annen plass i Grenland.

Den foresatte sier til TA at guttene er redde for den eldste i gjengen og at han presser dem til å være med.

– Han blir kompis med dem og gir dem ting. Når han blir kompis, så må de være med og så er det i gang. Det er måten han drar dem med seg inn på, forteller vedkommende.

LES OGSÅ: Disse guttene volder politiet hodebry - brant ned ungdomsinstitusjonen fordi han var "drittlei"

Politiet ringte

Sønnen skal ha vært med i en chattegruppe på appen Snapchat og skal der ha blitt bedt om å være med på kjøretur i en stjålet bil. Han skal da ha følt at han «måtte» være med.

Da den ulovlige kjøringen ble avdekket av politiet, skal de foresatte ha blitt ringt opp av politiet og bedt om å hente barna sine.

– Alle er spredt på ulike skoler, forteller den foresatte, om de unge guttene som blir med på «joyrides».

Da TA omtalte saken fortalte leder for forebyggende enhet i politiet i Grenland, Tor-Ragnar Steffensen, at politiet frykter at noe alvorlig kan skje når ungdommene, som er under den kriminelle lavalder, legger ut på veien.

– Når 12- og 13-åringer kjører godt over 100 kilometer i timen på E18, er det et stort farepotensial. Vi er livredde for at det skal skje noe, påpekte han.