Kristian ble den første i Skien som klarte «Tippetuppen», konkurransen som på den tiden ble avviklet i pausen på alle arenaer i eliteserien.

Tippetuppen gikk ut på å skyte ballen i mål fra midtstreken uten at ballen var nær bakken. Og i pausen av kampen mellom Odd og Haugesund klarte den da 15 år gamle skiensgutten det kunststykket.

– Jeg meldte meg på og ble trukket ut. Deretter ble det litt øving på Gjerpen-banen, sa Kristian til TA etter å ha innkassert 55 000 kroner for skuddet.

– Jeg husker det var vanvittig moro. Jeg har konkurranseinstinkt, så det var veldig gøy. Men det var litt rart også. Alle gutta sto i hjørnet og ventet etterpå, men jeg stakk rett hjem, for det var litt pinlig, ler 38-åringen når han mimrer tilbake.

Meld deg på her - fyll ut skjema

«TA-tuppen»

16. mai skal Odd møte nettopp Haugesund på Skagerak arena. TA er kampens hovedsponsor og ønsker å børste støv av det gamle pauseinnslaget.

– Vi som husker kampene på gamle Odd stadion glemmer ikke Tippetuppen. Det var alltid knyttet spenning til om noen skulle klare det. Nå håper vi at TA-tuppen kan være et hyggelig og morsomt innslag i pausen på fotballens nasjonaldag. Vi oppfordrer både unge og gamle til å melde seg på, sier Erik Edvartsen i TAs sportsredaksjon.

TA trekker ut fem stykker som kan få prøve seg på «TA-tuppen». En samlet premiepott på 10 000 kroner deles mellom de som klarer det, altså å skyte ballen i mål fra midtbanen uten å treffe bakken.

Kristian Pedersen skulle gjerne meldt seg på igjen, men en skade i beinet gjør det umulig.

– Men det hadde vært gøy, sier han.

– Har du noen tips til de som trekkes ut?

– Gå for gull. Det er ikke noe annet å gjøre. Og det er bare å le med hvis man driter seg ut, humrer Kristian, som også ble trukket ut til Tippetuppen én gang til senere i 2000-sesongen.

– Men da skjøt jeg over, smiler skiensmannen.

Ville til NFL

Den nevnte skaden ødela også det som kunne blitt en karriere i amerikansk fotball. Kristian hadde et voldsomt trykk i foten for alderen, og prøvde seg som kicker. Han reiste til USA på fotballskoler og fikk gode tilbakemeldinger. Beskjeden var å fullføre skolegangen i Norge og så komme tilbake. Drømmen om NFL var der.

– Jeg følte jeg hadde en sjanse. Skuddfoten hadde en sjanse, så jeg prøvde. På et tidspunkt brukte jeg hele livet mitt på det der, sier Kristian, som sto og skjøt amerikanske fotballer daglig på Gjerpen-banen.

Vanlig fotball var han i ferd med å droppe.

– Jeg spilte fotball på Odd junior to, men var kun gjennomsnittlig. Det var hundrevis av spillere som var bedre enn meg, forklarer han.

Så fikk Kristian en skade i beinet, og en fysioterapeut ga beskjed om at han måtte gi opp drømmen om NFL.

– En kompis og jeg satt hos fysio'n, og jeg husker tårene sprutet, sier 38-åringen.

Driver med eiendom

Skuddfoten til Kristian sørget også for at han vant et par andre konkurranser i ung alder.

– Jeg vant 100 Grandiosa-pizzaer under konkurransen «Norges hardeste skudd» på Norway cup. Og på Dana cup ble skuddet mitt målt til 125 kilometer i timen, forteller han.

Nå er det verken fotball eller amerikansk fotball som opptar tiden til Kristian Pedersen. Han er barne- og ungdomsarbeider, og driver i tillegg med kapitalbygging innen bolig.

Kristian, som selv bor på Gulset, startet Extrahjelpen Oslo eiendom AS der planene er å kjøpe opp eiendommer. Han forteller at han har et nybygg i Oslo som leies ut, og at det er leiligheter under oppføring i Kristiansand og Skien.

– Eiendomsmegler Espen Thoresen har hjulpet meg mye, og jeg har vokst opp med Emil Eriksrød, som også har vært behjelpelig. Jeg er takknemlig for det, og tar steg for steg, sier gutten med skuddfoten.