– Dette er ikke noe personangrep

Artikkelen er over 3 år gammel

GRENLAND: Det er et satirisk symbol.

DEL

Det sier Folkeaksjonen for alternativ Bypakke Grenland om illustrasjonen som viser Skien-Ordfører Hedda Foss Five, Porsgrunn-ordfører Øystein Beyer og Siljan-ordfører Gunn Berit Holmelid som tre apekatter.

– Dette er et satirisk symbol, og ikke noe personangrep, forteller Eirik Snarud.

«DE TRE VISE APER»

Apekattene viser at de ikke ønsker å se, høre, eller si noe ondt. De tre apene har tidligere blitt brukt for å illustrere politikere og deres behandling av politiske saker.

– Hvis det er støtende må man ta det opp med Østen. Om man provoseres av Østens tre vise aper må man kanskje ta det opp med buddhistene som en gang i tiden tok de frem, sier Snarud.

– Hvorfor har dere valgt å bruke dette bildet?

– Det er for å fremstille det slik at alle forstår. De tre vise aper blir ofte brukt som satirisk symbol.

STØTENDE

Skien-ordfører Foss Five oppdaget bildet av seg selv og sine ordfører-kolleger onsdag kveld. Hun synes ikke noe om måten hun og henne kolleger blir framstilt.

– De må velge sin måte å kommunisere på. Vi har ytringsfrihet, og de kan ytre seg på den måten de vil. Men jeg kommer ikke til å gjøre det på den måten.

– Leder for aksjonen mot bypakka sier at det ikke er noe personangrep. Hva tenker du om det?

– Jeg tror jeg gjenkjenner meg selv. Det er ikke tilfeldig valgte personer. Men det er noe de må stå inne for selv. Det er vel ingen som synes det er noe særlig å bli fremstilt som apekatt.

PÅ NETT

Ifølge Snarud er det ikke Folkeaksjonen for alternativ Bypakke Grenland som står bak illustrasjonen.

– Bildet dukket opp rett rundt avstemningen av bypakka, som fant sted i bystyret i 2013. Bildet har ikke vi laget og ligger fritt tilgjengelig på nett.

Artikkeltags