Både Ole Halvor og faren trengte pass, men det å sitte hver eneste dag på nett å jakte etter en ledig time var lite fristende. Dermed utviklet 17-åringen en søkerrobot som gjorde jobben for dem. Forrige fredag var programmet Ole Halvor hadde utviklet oppe og gikk. Allerede dagen etter tikket det inn melding om ledige timer og fredagen etter hadde Ole Halvor og faren fått pass-time.

– Pappa ble veldig giret og mente vi burde gjøre det tilgjengelig for alle, forteller 17-åringen som snart etter lanserte nettsiden «passvarsel.no».

For en hundrelapp kan folk nå registrere seg på siden og be om varsel så fort en ledig pass-time dukker opp. Så langt dekker nettsiden alle politistasjonene, samt pass og id-busser.

Til Sverige?

– Det er kjempegøy å se at kundene strømmer til og jeg har fått mange tilbakemeldinger fra fornøyde kunder som har takket meg for tjenesten. De har måttet ellers gjerne vente til etter sommeren for å få en ledig time, forteller Ole Halvor som nå også har fått forespørsel om å etablere den samme tjenesten for svenskene.

– De har visstnok det samme problemet der med lang ventetid for å få pass. Men jeg er usikker på om jeg vil få nok kunder i Sverige, sier Ole Halvor som per nå har rundt 60 kunder fra hele landet i Norge.

– Jeg ser det kommer inn flere hver dag og det ble et skikkelig hopp etter at avisen laget artikkel om det. Og det er veldig gøy.

Men å opprette lignende tjeneste i Sverige har ikke Ole Halvor slått helt fra seg.

– Jeg må se om det kan bli verdt det, sier 17-åringen som til daglig studerer IT på Porsgrunn videregående skole.

– Skolen er min prioritet, jeg går VG2 nå og vil ta fagbrevet når jeg er ferdig, så er det rett ut i jobb håper jeg.