– Dette var sterkt og en utrolig opptur på en blytung uke. Først døde Eldina, mens en annen 3-åring på stallen, Aaby Wilma, ble veldig syk, men er heldigvis bedre nå, sier Johansen som jublet høylytt etter at Tom Erik Solberg enkelt holdt favoritten Emil Mollyn bak seg med Valle Ask ned oppløpet.

Seierssjekken på 60 000 kroner, pokal og heder og ære ble med hjem til Skien etterpå.

En stor opptur i en vanskelig uke for Johansen.

I 2017 vant Valle Ask kriteriet og tjente 500 000 kroner. Nesten en million rullet inn på kontoen til eier Oddbjørn Johansen fra Skien. 4-årssesongen var også bra, men så kom motgangen. Nå er 8-åringen på vei mot noe stort igjen. Seieren lørdag var karrierens ellevte og totalt har han nå sprunget inn 1 659 222 kroner.

– Jeg håper på mye mer moro med han, men tviler på at han vil nå den ypperste eliten. Det er veldig tøft å komme opp dit, sier Johansen.

Drangedal-hesten Love Voice ble femte og fikk 8 000 kroner for det i V75-1. Et løp Kissmymuscles ledet hele veien.

Andre telemarkshester

Alexander Heisholt var på langtur og fikk med seg to femteplasser bak Orlando GM og Oh U Sexylady. Sistnevnte meget god etter tidlig galopp.

Eirik Høitomt overrasket med to vinnere. Sambo ØK og Delicious Me og bidro sterk til utbetalingen på over 270 000 kroner.