Gå til sidens hovedinnhold

Flere skal kunne teste seg i Skien til helga

SKIEN: Skien kommune arbeider nå for å kunne øke testkapasiteten til helga. Dette for at folk blant annet skal slippe å vente til over helga med å teste seg.

Det forteller assisterende kommunedirektør Jan Petter Johansen i Skien kommune.

– Vi har en testkapasitet på dagene på rundt 500 personer. Og det er ikke bare å øke denne, for vi skal også prate med dem som eventuelt har positive prøver. De skal følges opp. Men vi planlegger for å øke kapasiteten i helga. Målet er at de som har vært i kontakt med oss for å teste seg, men har fått beskjed om at de må vente til mandag, de skal kunne teste seg i helga, sier Johansen.

– De som skal teste seg, må imidlertid huske på at de skal oppføre seg som om de er i karantene, understreker han.

I yngre miljøer

Det kommunen også ser nå er at mye av smittetilfellene er i yngre miljøer. 30 prosent av dem som er smittet skal nå være under 30 år. Men situasjonen er også at 80 prosent av dem som er smittet er nærkontakter. Og de fleste av tilfellene er knyttet til allerede kjente situasjoner.

– En god del av smitten har tilknytning til rusmiljøet og utspring fra dette miljøet. Strøm er noe man kjenner til det samme er en damefest og et par storfamilier, sier Jan Petter Johansen.

– Det som er utfordringen med ungdom er at de har flere nærkontakter, noe som også gjør smittespredning mer omfattende, sier han.